Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Kırmızı Erik Marmelatlı Kurabiye

(2)
Tarifi beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Tereyağı ve krema ile hazırlanan hamurun üzerine erik marmeladı sürülüyor ve şekillendiriliyor.

yaklaşık 30 adet

pratik 40 Dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Kırmızı Erik Marmelatlı Kurabiye

Hamur:

2 ½ su bardağı un
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 çay bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
1 çay bardağı krema
125 g tereyağı (oda sıcaklığında) (oda sıcaklığında)

Dolgu:

1 su bardağı erik marmeladı

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Turbo pişirme: 160 °C

Alt-üst pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Un ile hamur kabartma tozunu karıştırıp derin bir kaba eleyin. Üzerine şekerli vanilin ve pudra şekerini ekleyip kaşık ile karıştırın. Krema ve tereyağını ilave edip iyice yoğurun. Hamuru 2 eşit parçaya bölün. Bir parçasını alıp hafif unlanmış tezgahta merdane ile 25x25 cm boyutlarında açın. Üzerine marmeladın yarısını, kenarlarda 1 cm boşluk boşluk kalacak şekilde yayın. Hamuru rulo şeklinde sarın ve bıçak ile 1 cm genişliğinde dilimleyin. Kestiğiniz hamurları fırın tepsisine yatırarak sıralayın. İkinci hamuru da aynı şekilde hazırlayın ve pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 15 - 20 dk.

Kurabiyeleri fırından çıkarıp soğumaya bırakın.

Beslenme bilgileri * Kırmızı Erik Marmelatlı Kurabiye

Porsiyon / Servis 100 g / ml