Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Kırmızı Kadife Cupcake

(0)
5 2 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Kırmızı Kadife Kek ile cupcake hazırlama tarifi.

Yaklaşık 18 - 20 adet

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Kırmızı Kadife Cupcake

Hamur:

1 paket Dr. Oetker Kırmızı Kadife Kek
3 yumurta (orta boy)
5 yemek kaşığı süt
100 g yumuşak margarin

Krema:

1,5 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt

Kalıp:

Kağıt muffin kalıbı
Kağıt muffin kalıbı

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın. 

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Un karışımını çırpma kabına alın. Üzerine yumurta, süt ve margarini ilave edin. Mikserin çırpıcı uçları ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Hamuru muffin kalıplarına eşit olarak paylaştırın, fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika

Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Dolgu ve şekillendirme

Soğuyan muffinlerin üst kısımlarından oyarak kek kırıntıları çıkarın. Arzuya göre oyuk kısımlara meyve parçaları koyun. Sütü çırpma kabına alın. Üzerine krema karışımını ilave edin ve mikserin çırpıcı uçları ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Kremayı yıldız uçlu krema sıkma torbasına doldurun. Cupcake'lerin üzerine şekilli olarak sıkın. Üzerlerine kek kırıntılarını serpin ve servis yapın.