Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Kırmızı Kadife Karaorman Pastası

(0)
5 3 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Kırmızı kadife kek ile hazırlanan çikolata parçalı vişneli karaorman pastası tarifi.

Yaklaşık 10 - 12 dilim

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Kırmızı Kadife Karaorman Pastası

Kek:

1 paket Dr. Oetker Kırmızı Kadife Kek
3 yumurta (orta boy)
5 yemek kaşığı süt
100 g yumuşak margarin

Dolgu:

1,5 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
1,5 su bardağı çekirdeksiz vişne
1 paket Dr. Oetker Çikolata Parçaları

Kaplama:

1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
1 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt

Süslemek için:

80 g bitter çikolata
12 adet çekirdeksiz vişne

Kalıp:

Kelepçeli kalıp (Ø 24 cm)

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Kalıbın tabanını ve kenarlarını margarin ile yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Un karışımını çırpma kabına boşaltıp üzerine yumurta, süt ve margarini ilave edin. Mikserin çırpıcı uçları ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 45 - 55 dakika

Fırından çıkardığınız kalıbın kelepçesini spatula yardımı ile kenarlarından ayırarak çıkarın ve keki soğumaya bırakın.

3

Dolgunun hazırlanışı

Soğuyan keki enlemesine üçe kesin. İlk katı ters çevirerek servis tabağına alın. Soğuk sütü çırpma kabına alın, üzerine krema karışımını ekleyin ve mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Kremanın yarısını servis tabağındaki kekin üzerine yayın. Üzerine vişnelerin yarısını sıralayın ve çikolata parçalarının yarısını serpin. İkinci kat keki üzerine koyun. Kalan kremayı yayın, vişneleri sıralayın ve çikolata parçalarını serpin. Üçüncü kat keki üzerine kapatın.

4

Kaplama ve süsleme

Soğuk sütü çırpma kabına alın. Üzerine krem şanti poşetini boşaltın ve mikser ile 2-3 dakika çırpın. Üzerini süslemek için krem şantiden 4-5 yemek kaşığı alıp yıldız uçlu krema sıkma torbasına doldurun. Kalan krem şanti ile pastayı kaplayın. Üzerini süsleyip buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin.

Bitter çikolatayı bıçak ile çenterek rulolar yapın kesin ve pastanın üzerine serpin. Vişneleri sıralayın ve dilimleyerek servis yapın.