Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Kitap Pasta

Öğretmenler günü için hazırlayabileceğiniz çikolatalı muzlu pasta.

yaklaşık 12 kişilik

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Kitap Pasta

Pandispanya:

1 paket Dr. Oetker Pandispanya Un
4 yumurta (orta boy)
1 çay bardağı su
3 yemek kaşığı sıvı yağ
25 g Dr. Oetker Kakao

Islatmak için:

0,5 su bardağı süt

Dolgu:

1 poşet Dr. Oetker Vanilya Aromalı Pastacı Kreması - Instant
2,5 çay bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
2 - 3 yemek kaşığı Dr. Oetker Çikolata Parçaları
2 adet muz

Krema:

1 paket Dr. Oetker Kakaolu Pasta Kreması
50 g yumuşak margarin
1,5 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt

Süslemek için:

1 paket Dr. Oetker Çikolata Harfler & Rakamlar
1 paket Dr. Oetker Çikolata Kalpler
2 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao

Kalıp:

Dikdörtgen kalıp (23x33 cm)

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıba pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Pandispanyanın hazırlanışı

Yumurta, su, sıvı yağ, kakao ve pandispanya unu çırpma kabına alın ve mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 5 dakika çırpın. Kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 30 - 40 Dakika

Fırından çıkardığınız kalıbın kelepçesini spatula yardımı ile kenarlarından ayırarak çıkarın ve pandispanyayı soğumaya bırakın.

3

Şekillendirme ve dolgu

Soğuyan pandispanyayı enlemesine ikiye kesin. Alttaki pandispanyayı servis tabağına alın ve süt ile ıslatın. Kitap sayfalarını elde etmek için üstteki pandispanyayı iki eşit parça olacak şekilde ortadan kesin.

Soğuk sütü çırpma kabına alın. Üzerine pastacı kreması poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 3 dakika çırpın. Servis tabağındaki pandispanyanın üzerine yayın ve çikolata parçalarını serpin. 2 adet muzu soyun ve pastacı kremasının üzerine kitap sayfalarının ortalarına denk gelecek şekilde bütün olarak koyun. Böylece kitap sayfalarının orta bombelerini elde edeceksiniz. Kestiğiniz pandispanyaları muzların üzerine koyun, sayfaların ortaları yüksek kalacak şekilde kenarlarını hafifçe bastırın.

4

Kaplama

Margarin, süt ve pasta kremasını çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Pastayı kitap şeklinde kaplayın.

5

Süsleme ve servis

Kapladığınız pastanın kenarlarını çatal yardımıyla çizin. Çikolata harfler, rakamlarla ve kalplerle üzerini süsleyin. Kakoyu süzgeç yardımı ile pastanın kenarlarına serpin. Arzuya göre şeker hamuruyla ayraç yapabilirsiniz.

Buzdolabında 1 saat soğutun ve dilimleyerek servis yapın.