Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Kivi Kurabiye

(0)
Tarifi beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Şeker hamuru ile kivi şeklinde kaplanan kurabiyeler.

yaklaşık 14 - 15 adet

pratik 40 Dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Kivi Kurabiye

Kurabiye:

1 ½ su bardağı un
1 çay kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
2 yemek kaşığı Dr. Oetker Pudra Şekeri
2 tatlı kaşığı Dr. Oetker Kakao
1 çay bardağı öğütülmüş Antep fıstığı
125 g tereyağı (oda sıcaklığında)

Kaplama:

1 paket Dr. Oetker Şeker Hamuru
1 tüp Dr. Oetker Jel Renklendirici - Yeşil
1 tüp Dr. Oetker Jel Renklendirici - Sarı
1 tüp Dr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı
Dr. Oetker Buğday Nişastası
1 paket Dr. Oetker Süsleme Glazürü
1 tatlı kaşığı çörek otu

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Turbo pişirme: 180 °C

Alt-üst pişirme: 190 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Unu derin bir kaba eleyin. Üzerine hamur kabartma tozu, şekerli vanilin, pudra şekeri, kakao, Antep fıstığı ve tereyağını ekleyip iyice yoğurun. Hamuru hafif unlanmış tezgahta merdane ile 7-8 mm kalınlığında açın. 9 cm çapında yuvarlak kalıp ile kesin, fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 8 - 10 dk.

Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Şeker hamurunun renklendirilmesi

Şeker hamurunu paketininden çıkarın ve yumuşayıncaya kadar yoğurun. 2/3'ünü ayırıp yeşil jel renklendirici damlatarak dıştan içe doğru yoğurun. Kalan beyaz şeker hamurunundan son süsleme için ceviz büyüklüğünde bir parça ayırın. Kalanı sarı jel renklendirici ile renklendirin. Sarı hamurun 1/3'ünü ayırın, kırmızı jel renklendirici ilave ederek turuncu rengi elde edin.

4

Süsleme

Tezgaha az miktarda nişasta serpin ve yeşil renkteki şeker hamurunu 0,5 cm kalınlığında açın. 9 cm çapında daireler kesin, alt kısımlarına fırça ile az miktarda su sürün ve kurabiyelerin üzerine yapıştırın. Sarı ve turuncu hamuru da ayrı ayrı 0,5 cm kalınlığında açın. Önce 9 cm çapında daireler kesip daha sonra bıçak ile dalgalı keserek 1 daireden iki parça çıkarın. Bunları yeşil şeker hamurlarının üzerine yapıştırın. Beyaz glazür kalem ile kivinin beyaz kısmını yapın. Küçük bir kaseye yeşil boyadan 2 damla damlatın. İnce fırça yardımı ile beyazların çevresinden geçin. Çörek otlarını çekirdek şeklinde batırın. Ayırdığınız beyaz şeker hamuru ile süslemeyi tamamlayın.

Beslenme bilgileri * Kivi Kurabiye

Porsiyon / Servis 100 g / ml

Dr. Oetker ürünleri kullanılmıştır.

Detaylar için ürünü tıklayın