Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Kıymalı Börek

(0)
Tarifi beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Kıymalı mantarlı bir börek tarifi.

yaklaşık 12 dilim

pratik 40 Dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Kıymalı Börek

İç malzeme:

2 adet kuru soğan
2 - 3 yemek kaşığı sıvı yağ
250 g kıyma
150 g mantar
1 çay kaşığı tuz
½ demet maydanoz (kıyılmış) (kıyılmış)

Hamur:

3 ½ - 4 su bardağı Dr. Oetker Sade Kek Karışımı
1 çay kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
1 yumurta (orta boy)
2 çay bardağı süt
100 g eritilmiş margarin veya tereyağı veya tereyağı

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

İç malzeme

Mantarları ince doğrayın. Soğanları küp şeklinde doğrayın. Sıvı yağ ile birlikte hafif kavurun. Kıyma, mantarlar ve tuzu ekleyip kavurun. Ocaktan alın, maydanozları ilave edin ve karıştırın.

2

Fırın tepsisini margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Turbo pişirme: 180 °C

Alt-üst pişirme: 190 °C

3

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Sade kek karışımına toz şeker, tuz, yumurta, süt ve margarini ilave edin ve yoğurun. Unlanmış tezgahta merdane ile 30x50 cm boyutlarında açın. İç malzemeyi kenarlardan 1 cm boşluk bırakarak yayın ve rulo şeklinde sarın. Ruloyu halka şeklinde kıvırın ve iki ucu birbirine yapıştırın. Fırın tepsisine alın ve bıçak yardımı ile üzerini, tam ortasından, bir ucundan diğer ucuna kadar 1 cm derinliğinde kesin. Fırının orta katında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 25 - 30 dk.

Fırından çıkardıktan sonra 10-15 dakika soğutup dilimleyerek servis yapın.

Beslenme bilgileri * Kıymalı Börek

Porsiyon / Servis 100 g / ml