Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Kıymalı Dürüm Krep

(1)
Tarifi beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Lezzetli iç malzemesi, yoğurt ve sosla hazırlanan güzel bir krep tarifi.

yaklaşık 8 adet

pratik 40 Dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Kıymalı Dürüm Krep

İç malzeme:

2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet ince doğranmış soğan
250 g kıyma
2 - 3 adet ince doğranmış yeşilbiber
2 adet domates (küp şeklinde doğranmış) (küp şeklinde doğranmış)
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı domates salçası
1 demet ince doğranmış maydanoz

Krep:

1 poşet Dr. Oetker Krep
2 su bardağı süt
1 yumurta (orta boy)

Üzeri için:

2 su bardağı yoğurt
2 - 3 diş sarımsak (ezilmiş) (ezilmiş)
½ çay kaşığı tuz
2 - 3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tatlı kırmızı toz biber

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

İç malzemenin hazırlanışı

Sıvı yağda soğanı hafif pembeleşinceye kadar kavurun. Üzerine kıymayı ilave edip iyice kavruluncaya kadar pişirmeye devam edin. Biber, domates, tuz, karabiber ve salçayı ilave edip orta ateşte iyice pişirin. Ocaktan alıp soğutun. Maydanozu ekleyip karıştırın.

2

Krep

Krep un karışımını yumurta ve süt ile mikserin çırpıcı uçları veya tel çırpıcısı ile düzgün bir hamur haline gelinceye kadar yaklaşık 1- 2 dakika karıştırın. 26 cm çapında yapışmaz yüzeyli tavayı yağlayın ve orta ateşte ısıtın. Hamurdan tavanın tabanını ince bir tabaka halinde kaplayacak kadar dökün. Tavayı haraket ettirerek hamurun tamamen yayılmasını sağlayın. Orta ateşte kenarları hafif kıvrılıncaya kadar pişirin. Daha sonra çevirip diğer yüzünü pişirin. Hamurun tamamını bu şekilde hazırlayın.

Yoğurt, sarımsak ve tuzu çatal ile iyice çırpın.

Servisten önce hazırladığınız krepleri 200°C'ye ısıtılmış fırında 10 dakika ısıtın. Üzerlerine sarımsaklı yoğurt dökün. Sıvı yağı yakmadan kısık ateşte ısıtın. Ocaktan alıp kırmızı toz biberi ekleyin ve kreplerin üzerine gezdirin.

Beslenme bilgileri * Kıymalı Dürüm Krep

Porsiyon / Servis 100 g / ml

Dr. Oetker ürünleri kullanılmıştır.

Detaylar için ürünü tıklayın