Flag

Kıymalı Mayalı Börek

Yaklaşık 8 - 10 kişilik
Orta
120 dk.
Ev yapımı, mayalı hamurdan, iç harcı farklı, yumuşak ve pufidik bu tarif çok kolay. Dolgusunda patates, havuç ve kıyma var.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Pişirme kalıbı (Ø 24 cm)

Malzemeler

Hamur
2,5 - 3 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Instant Maya
50 gyumuşak margarin
1,5 çay bardağıılık süt
1yumurta akı
1 çay kaşığıtuz
Dolgu
1 adetdomates
1 adetrendelenmiş havuç
1 adetpatates (orta boy)
1 adetkuru soğan (orta boy)
2 - 3 yemek kaşığısıvı yağ
200 gkıyma
1 çay kaşığıtuz
1 çay kaşığıkarabiber
Üzeri için
1yumurta sarısı
1 yemek kaşığısüt

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Instant Maya
1

Hamurun hazırlanışı

Unu derin bir kaba eleyin, üzerine mayayı ilave edin ve karıştın. Margarin, ılık süt, yumurta akı ve tuzu ilave edin. Yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Üzerini kapatıp mayalanması için 30-35 dakika bekletin.

2

Dolgunun hazırlanışı

Domatesin kabuğunu soyun ve küp şeklinde doğrayın. Havuç ve patatesleri rendeleyip kağıt havlu üzerine alın, fazla suyunun gitmesi için bekletin. Soğanı küp şeklinde doğrayın ve sıvı yağ ile birlikte hafif kavurun. Kıymayı ekleyip kısa bir süre daha kavurun. Rendelenmiş patates ve havuçları ilave edin ve birlikte düşük ısıda pişirin. Üzerine tuz, karabiberi ve domatesi ilave edip 5 dakika daha pişirmeye devam edin. Süre sonunda ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.

3

Şekillendirme ve pişirme

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C


Mayalanan hamuru kısa bir süre yoğurun. Cevizden biraz büyük 17 adet hamur yuvarlayın. Hamurlardan birini alın, tezgah üzerinde elinizle yaklaşık 7 cm çapında yuvarlak açın ve üzerine 1-1,5 tatlı kaşığı kıymalı iç koyun. Ortası açık kalacak şekilde iki kenarını birleştirin. Tüm hamurları bu şekilde hazırlayın ve açık kısımları üstte kalacak şekilde kalıba sıralayın. 5-10 dakika bekletin. Yumurta sarısı ve sütü çatal ile çırpın, hamur kısımlarına sürün ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika


Fırından çıkarıp sıcak veya ılık olarak servis yapın.