Kıymalı Mayalı Börek

(0)
5 2 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Ev yapımı, mayalı hamurdan, iç harcı farklı, yumuşak ve pufidik bu tarif çok kolay. Dolgusunda patates, havuç ve kıyma var.

Yaklaşık 8 - 10 kişilik

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Kıymalı Mayalı Börek

Hamur:

2,5 - 3 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Instant Maya
50 g yumuşak margarin
1,5 çay bardağı ılık süt
1 yumurta akı
1 çay kaşığı tuz

Dolgu:

1 adet domates
1 adet rendelenmiş havuç
1 adet patates (orta boy)
1 adet kuru soğan (orta boy)
2 - 3 yemek kaşığı sıvı yağ
200 g kıyma
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Üzeri için:

1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı süt

Kalıp:

Pişirme kalıbı (Ø 24 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Hamurun hazırlanışı

Unu derin bir kaba eleyin, üzerine mayayı ilave edin ve karıştın. Margarin, ılık süt, yumurta akı ve tuzu ilave edin. Yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Üzerini kapatıp mayalanması için 30-35 dakika bekletin.

2

Dolgunun hazırlanışı

Domatesin kabuğunu soyun ve küp şeklinde doğrayın. Havuç ve patatesleri rendeleyip kağıt havlu üzerine alın, fazla suyunun gitmesi için bekletin. Soğanı küp şeklinde doğrayın ve sıvı yağ ile birlikte hafif kavurun. Kıymayı ekleyip kısa bir süre daha kavurun. Rendelenmiş patates ve havuçları ilave edin ve birlikte düşük ısıda pişirin. Üzerine tuz, karabiberi ve domatesi ilave edip 5 dakika daha pişirmeye devam edin. Süre sonunda ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.

3

Şekillendirme ve pişirme

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

Mayalanan hamuru kısa bir süre yoğurun. Cevizden biraz büyük 17 adet hamur yuvarlayın. Hamurlardan birini alın, tezgah üzerinde elinizle yaklaşık 7 cm çapında yuvarlak açın ve üzerine 1-1,5 tatlı kaşığı kıymalı iç koyun. Ortası açık kalacak şekilde iki kenarını birleştirin. Tüm hamurları bu şekilde hazırlayın ve açık kısımları üstte kalacak şekilde kalıba sıralayın. 5-10 dakika bekletin. Yumurta sarısı ve sütü çatal ile çırpın, hamur kısımlarına sürün ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika

Fırından çıkarıp sıcak veya ılık olarak servis yapın.

Çerezlerin (Cookies) Kullanımı

Web sitemizi ziyaretinizle ilgili çerezler ve benzeri teknolojileri kullandığımız sisteme onay vermeniz bizi çok memnun eder. Bu onay kullanıcı alışkanlıklarınızı anlamamızı ve web sitemizi buna göre adapte etmemizi sağlar. Eğer kabul ediyorsanız “Kabul Et” seçeneğini tıklayın. Detaylı bilgi için Gizlilik Politika’mızı inceleyebilirsiniz. Bu izinlerle ilgili fikrinizi istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz

Gerekli özellikler

Web sitemizin temel fonksiyonlarının çalışabilmesi için çerezler ve benzeri teknolojilere ihtiyacımız var. Mesela bu ayarların saklanması ve uygulanması bunun için iyi bir örnektir.

Her zaman aktif
Analiz ve kişiselleştirme

Ek olarak, web sitemizi siz ve diğer kullanıcılarımızın ihtiyaçlarına göre optimize edebilmek için sitemizi nasıl kullandığınızı öğrenmek istiyoruz. Bu amaçla, kullanıcı davranışını gösteren çerezler ya da benzer teknolojileri kullanıyoruz.

Evet

Hayır

Pazarlama / Diğer platformlarla veri paylaşımı

Pazarlama kampanyalarımızı sizin ihtiyaçlarınıza uygun olarak düzenleyebilmek için Web sitemize nereden geldiğiniz ve reklamlarımızla etkileşiminize dair bilgileri topluyoruz. Bu sadece reklamlarımızı değil içeriklerimizi de sizin ihtiyaçlarınıza göre şekillendirmemize yardım ediyor. Pazarlama iş ortaklarımız bu bilgileri kendi platformlarında hesabınızı/ profilinizi kişiselleştirmek için kullanırlar.

Evet

Hayır

Tarayıcınızı güncelleyin!

Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncel olmadığı için web sitemizi ziyaret ederken sorun yaşayabilirsiniz. Doğru ve sorunsuz bir kullanım için aşağıdaki tarayıcı seçeneklerinden birini kullanmanızı öneriyoruz.