Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Kıymalı Mayalı Börek

(0)
5 2 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Ev yapımı, mayalı hamurdan, iç harcı farklı, yumuşak ve pufidik bu tarif çok kolay. Dolgusunda patates, havuç ve kıyma var.

Yaklaşık 8 - 10 kişilik

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Kıymalı Mayalı Börek

Hamur:

2,5 - 3 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Instant Maya
50 g yumuşak margarin
1,5 çay bardağı ılık süt
1 yumurta akı
1 çay kaşığı tuz

Dolgu:

1 adet domates
1 adet rendelenmiş havuç
1 adet patates (orta boy)
1 adet kuru soğan (orta boy)
2 - 3 yemek kaşığı sıvı yağ
200 g kıyma
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Üzeri için:

1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı süt

Kalıp:

Pişirme kalıbı (Ø 24 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Hamurun hazırlanışı

Unu derin bir kaba eleyin, üzerine mayayı ilave edin ve karıştın. Margarin, ılık süt, yumurta akı ve tuzu ilave edin. Yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Üzerini kapatıp mayalanması için 30-35 dakika bekletin.

2

Dolgunun hazırlanışı

Domatesin kabuğunu soyun ve küp şeklinde doğrayın. Havuç ve patatesleri rendeleyip kağıt havlu üzerine alın, fazla suyunun gitmesi için bekletin. Soğanı küp şeklinde doğrayın ve sıvı yağ ile birlikte hafif kavurun. Kıymayı ekleyip kısa bir süre daha kavurun. Rendelenmiş patates ve havuçları ilave edin ve birlikte düşük ısıda pişirin. Üzerine tuz, karabiberi ve domatesi ilave edip 5 dakika daha pişirmeye devam edin. Süre sonunda ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.

3

Şekillendirme ve pişirme

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

Mayalanan hamuru kısa bir süre yoğurun. Cevizden biraz büyük 17 adet hamur yuvarlayın. Hamurlardan birini alın, tezgah üzerinde elinizle yaklaşık 7 cm çapında yuvarlak açın ve üzerine 1-1,5 tatlı kaşığı kıymalı iç koyun. Ortası açık kalacak şekilde iki kenarını birleştirin. Tüm hamurları bu şekilde hazırlayın ve açık kısımları üstte kalacak şekilde kalıba sıralayın. 5-10 dakika bekletin. Yumurta sarısı ve sütü çatal ile çırpın, hamur kısımlarına sürün ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika

Fırından çıkarıp sıcak veya ılık olarak servis yapın.