Kıymalı Pide 3

(0)
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Kıymalı baharatlı soğanlı çıtır pideler.

6 adet

biraz zaman alır 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Kıymalı Pide 3

Ön mayalama:

1,5 tatlı kaşığı aktif kuru maya
0,5 su bardağı ılık su
0,5 su bardağı un

Hamur için:

3 - 3,5 su bardağı un
1 su bardağı ılık su
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz

İç malzeme:

2 adet kuru soğan
2 adet yeşilbiber
150 - 200 g az yağlı kıyma
0,5 çay kaşığı tuz
0,5 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
0,5 çay bardağı sıvı yağ
0,5 çay bardağı su
1 yemek kaşığı domates salçası

Tepsiye serpmek için:

2 - 3 yemek kaşığı kepek

Sürmek için:

1 yemek kaşığı tereyağı

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön mayalama

Maya, yarım su bardağı ılık su ve yarım su bardağı unu derin bir kaba alın. Kaşık veya el çırpıcısı ile iyice karıştırın. Üzerini kapatıp 20 dakika bekletin.

2

Hamurun hazırlanışı

Unu derin bir kaba eleyin ve üzerine beklettiğiniz mayayı ilave edin. Ilık su, sıvı yağ ve tuzu ekleyip kaşık veya spatula ile karıştırın. Hamuru tezgaha alın ve yumuşak bir hamur elde edinceye kadar iyice yoğurun. Üzerini kapatıp ılık ortamda 40-45 dakika bekletin.

3

İç malzemenin hazırlanışı

Kuru soğanları çok minik küpler şeklinde doğrayın. Yeşilbiberi ince doğrayın. Kıyma, kuru soğan, yeşilbiber, tuz, karabiber, pul biber, sıvı yağ, su ve salçayı derin bir kaba alın. Malzemeler iyice karışıncaya kadar yoğurun.

4

Pidelerin hazırlanışı ve pişirme

2 adet fırın tepsisine kepek serpin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için açın.

Alt-üst pişirme: 210 °C

Turbo pişirme: 200 °C

Mayalanan hamuru kısa bir süre yoğurun ve 6 eşit parçaya bölün. Bir parça hamuru alıp elinizde yuvarlayın ve unlanmış tezgahta merdane ile 30 cm uzunluğunda oval şeklinde açın. Üzerine bir miktar kıymalı iç malzemeden yayın. Kenar kısımlarını hafifçe içe doğru kıvırıp pide şekli verin. Kalan hamurları da aynı şekilde hazırlayıp fırın tepsilerine yerleştirin ve pişirin. Pişirmenin 10. dakikasında tepsi yerlerini değiştirerek belirtilen sürede kenarları kızarıncaya kadar pişirmeye devam edin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika

Fırından çıkardığınız pidelerin kenarlarını tereyağı ile hafifçe yağlayın ve sıcak servis yapın.

Çerezlerin (Cookies) Kullanımı

Web sitemizi ziyaretinizle ilgili çerezler ve benzeri teknolojileri kullandığımız sisteme onay vermeniz bizi çok memnun eder. Bu onay kullanıcı alışkanlıklarınızı anlamamızı ve web sitemizi buna göre adapte etmemizi sağlar. Eğer kabul ediyorsanız “Kabul Et” seçeneğini tıklayın. Detaylı bilgi için Gizlilik Politika’mızı inceleyebilirsiniz. Bu izinlerle ilgili fikrinizi istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz

Gerekli özellikler

Web sitemizin temel fonksiyonlarının çalışabilmesi için çerezler ve benzeri teknolojilere ihtiyacımız var. Mesela bu ayarların saklanması ve uygulanması bunun için iyi bir örnektir.

Her zaman aktif
Analiz ve kişiselleştirme

Ek olarak, web sitemizi siz ve diğer kullanıcılarımızın ihtiyaçlarına göre optimize edebilmek için sitemizi nasıl kullandığınızı öğrenmek istiyoruz. Bu amaçla, kullanıcı davranışını gösteren çerezler ya da benzer teknolojileri kullanıyoruz.

Evet

Hayır

Pazarlama / Diğer platformlarla veri paylaşımı

Pazarlama kampanyalarımızı sizin ihtiyaçlarınıza uygun olarak düzenleyebilmek için Web sitemize nereden geldiğiniz ve reklamlarımızla etkileşiminize dair bilgileri topluyoruz. Bu sadece reklamlarımızı değil içeriklerimizi de sizin ihtiyaçlarınıza göre şekillendirmemize yardım ediyor. Pazarlama iş ortaklarımız bu bilgileri kendi platformlarında hesabınızı/ profilinizi kişiselleştirmek için kullanırlar.

Evet

Hayır

Tarayıcınızı güncelleyin!

Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncel olmadığı için web sitemizi ziyaret ederken sorun yaşayabilirsiniz. Doğru ve sorunsuz bir kullanım için aşağıdaki tarayıcı seçeneklerinden birini kullanmanızı öneriyoruz.