Flag

Kıymalı Pide

6 adet
Zor
40 dk.
Kıymalı baharatlı soğanlı çıtır pideler.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Ön mayalama
1,5 tatlı kaşığıDr. Oetker Aktif Maya
0,5 su bardağıılık su
0,5 su bardağıun
Hamur için
3 - 3,5 su bardağıun
1 su bardağıılık su
2 yemek kaşığısıvı yağ
1 tatlı kaşığıtuz
İç malzeme
2 adetkuru soğan
2 adetyeşilbiber
150 - 200 gaz yağlı kıyma
0,5 çay kaşığıtuz
0,5 çay kaşığıkarabiber
1 çay kaşığıpul biber
0,5 çay bardağısıvı yağ
0,5 çay bardağısu
1 yemek kaşığıdomates salçası
Tepsiye serpmek için
2 - 3 yemek kaşığıkepek
Sürmek için
1 yemek kaşığıtereyağı

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Aktif Maya
1

Ön mayalama

Maya, yarım su bardağı ılık su ve yarım su bardağı unu derin bir kaba alın. Kaşık veya el çırpıcısı ile iyice karıştırın. Üzerini kapatıp 20 dakika bekletin.

2

Hamurun hazırlanışı

Unu derin bir kaba eleyin ve üzerine beklettiğiniz mayayı ilave edin. Ilık su, sıvı yağ ve tuzu ekleyip kaşık veya spatula ile karıştırın. Hamuru tezgaha alın ve yumuşak bir hamur elde edinceye kadar iyice yoğurun. Üzerini kapatıp ılık ortamda 40-45 dakika bekletin.

3

İç malzemenin hazırlanışı

Kuru soğanları çok minik küpler şeklinde doğrayın. Yeşilbiberi ince doğrayın. Kıyma, kuru soğan, yeşilbiber, tuz, karabiber, pul biber, sıvı yağ, su ve salçayı derin bir kaba alın. Malzemeler iyice karışıncaya kadar yoğurun.

4

Pidelerin hazırlanışı ve pişirme

2 adet fırın tepsisine kepek serpin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için açın.

Alt-üst pişirme: 210 °C

Turbo pişirme: 200 °C


Picture - kiymali pide asama

Mayalanan hamuru kısa bir süre yoğurun ve 6 eşit parçaya bölün. Bir parça hamuru alıp elinizde yuvarlayın ve unlanmış tezgahta merdane ile 30 cm uzunluğunda oval şeklinde açın. Üzerine bir miktar kıymalı iç malzemeden yayın. Kenar kısımlarını hafifçe içe doğru kıvırıp pide şekli verin. Kalan hamurları da aynı şekilde hazırlayıp fırın tepsilerine yerleştirin ve pişirin. Pişirmenin 10. dakikasında tepsi yerlerini değiştirerek belirtilen sürede kenarları kızarıncaya kadar pişirmeye devam edin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika


Fırından çıkardığınız pidelerin kenarlarını tereyağı ile hafifçe yağlayın ve sıcak servis yapın.