Flag

Kolay Çilekli Pasta

Yaklaşık 20 dilim
Orta
210 dk.
Kolay çilekli pasta tarifi, nasıl yapılır? Kek üzerinde çilekli puding ve çilek parçaları ile hazırlanan nefis bir lezzet.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Bu tarife özel ipuçları
Pudingi dökmeden önce kekin üzerine bir miktar böğürtlenli sos sürebilirsiniz.
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dikdörtgen kalıp (24x30 cm)

Malzemeler

Hamur
125 gyumuşak margarin
1,5 çay bardağıtoz şeker
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
3yumurta
1 su bardağıun
0,5 çay bardağıDr. Oetker Buğday Nişastası
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 çay bardağıöğütülmüş fındık
Üzeri için
1 poşetDr. Oetker Çilekli Puding
3 su bardağısüt
Süslemek için
1 poşetDr. Oetker Hazır Böğürtlenli Sos
çilek

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Buğday Nişastası
1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Margarini çırpma kabına alın ve mikserin yüksek devrinde 1 dakika çırpın. Toz şeker ve şekerli vanilini ekleyip 1 dakika daha çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyerek her birini 30 saniye çırpın. Un, nişasta ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Karışıma ilave edip orta devirde 1 dakika çırpın. Öğütülmüş fındığı ekleyip düşük devirde kısa bir süre karıştırın. Hamuru kalıba dökün, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika


Fırından çıkarıp soğutun. Kalıptan çıkarın, pişirme kağıdını ayırın ve servis tabağına alın.

3

Süsleme ve servis

Sütü tencereye boşaltın. Üzerine puding poşetini ilave edin ve orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp 1-2 dakika karıştırın ve kekin üzerine dökün. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin. Dilimleyip böğürtlenli sos ve çilek ile süsleyerek servis yapın.

Bu tarife özel ipuçları

  • Pudingi dökmeden önce kekin üzerine bir miktar böğürtlenli sos sürebilirsiniz.