Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Konfeti Süslü Pasta

(0)
2 1 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Blueberry dolgulu pasta.

Yaklaşık 12 dilim

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Konfeti Süslü Pasta

Hamur:

1 paket Dr. Oetker Pandispanya Un
3 yumurta (orta boy)
0,5 su bardağı su

Dolgu:

1 paket Dr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
50 g yumuşak margarin
1,5 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
35 - 40 damla Dr. Oetker Jel Renklendirici - Mavi
1 su bardağı yaban mersini (blueberry)

Süslemek için:

1 poşet Dr. Oetker Pasta Süsü - Konfeti

Kalıp:

Kelepçeli kalıp (Ø 18 cm)

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin ve kenarını margarin ile yağlayın. Pişirme kağıdından 13x29 cm boyutlarında 2 adet şerit kesin. Bu şeritleri kalıbın kenarına yerleştirerek kenar yüksekliği oluşturun. Fırını belirtilen dereceye göre ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Pandispanyanın hazırlanışı

Yumurta, su ve pandispanya unu çırpma kabına alıp mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 5 dakika çırpın. Kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 50 dakika

Fırından alın, kalıbın kelepçesini ve kenarlardaki pişirme kağıdını çıkarıp pandispanyayı soğumaya bırakın.

3

Kremanın hazırlanışı

Margarin, süt ve pasta kremasını çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Kremadan 4 yemek kaşığı alıp pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun. 2-3 yemek kaşığı da üst süsleme için ayırın. Kalan kremaya mavi jel renklendirici ilave edin ve kısa bir süre çırpın. İçinden 4 yemek kaşığı alıp pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun.

4

Şekillendirme ve servis

Soğuyan pandispanyayı enlemesine üçe kesin ve ilk katını servis tabağına alın. Hunilerin ucunu kesip pandispanyanın üzerine bir sıra beyaz, bir sıra mavi olmak üzere daire şeklinde krema sıkın. Üzerine kenarlarda boşluk bırakacak şekilde yaban mersinlerinin yarısını sıralayın. İkinci kat pandispanyayı üzerine kapatın, işlemi tekrarlayın ve son katı koyun. Kalan mavi renkli krema ile pastayı kaplayın. Ayırdığınız beyaz krema ile süsleyin. Üzerine konfeti pasta süsü serpin. Buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin.

Bu tarifte kullanılan kalıbı Dr. Oetker Sanal Mağaza'dan temin edebilirsiniz.