Flag

Konfeti Süslü Pasta

Yaklaşık 8 - 10 dilim
Orta
180 dk.
Blueberry dolgulu konfeti süslü pasta.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kelepçeli kalıp (Ø 18 cm)

Malzemeler

Hamur
1 paketDr. Oetker Pandispanya Un
3yumurta
0,5 su bardağısu
Dolgu
1 paketDr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
50 gyumuşak margarin
1,5 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
35 - 40 damlaDr. Oetker Jel Renklendirici - Mavi
1 su bardağıyaban mersini (blueberry)
Süslemek için
1 poşetDr. Oetker Pasta Süsü - Konfeti

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
Picture - Dr. Oetker Jel Renklendirici - Mavi
Picture - Dr. Oetker Pasta Süsü - Konfeti
1

Ön hazırlık

Picture - pisirme_kagidi_yukselti_asama.jpg

Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin ve kenarını margarin ile yağlayın. Pişirme kağıdından 13x29 cm boyutlarında 2 adet şerit kesin. Bu şeritleri kalıbın kenarına yerleştirerek kenar yüksekliği oluşturun. Fırını belirtilen dereceye göre ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Pandispanyanın hazırlanışı

Yumurta, su ve pandispanya unu çırpma kabına alıp mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 5 dakika çırpın. Kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 50 dakika


Fırından alın, kalıbın kelepçesini ve kenarlardaki pişirme kağıdını çıkarıp pandispanyayı soğumaya bırakın.

3

Kremanın hazırlanışı

Margarin, süt ve pasta kremasını çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Kremadan 4 yemek kaşığı alıp pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun. 2-3 yemek kaşığı da üst süsleme için ayırın. Kalan kremaya mavi jel renklendirici ilave edin ve kısa bir süre çırpın. İçinden 4 yemek kaşığı alıp pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun.

4

Şekillendirme ve servis

Soğuyan pandispanyayı enlemesine üçe kesin ve ilk katını servis tabağına alın. Hunilerin ucunu kesip pandispanyanın üzerine bir sıra beyaz, bir sıra mavi olmak üzere daire şeklinde krema sıkın. Üzerine kenarlarda boşluk bırakacak şekilde yaban mersinlerinin yarısını sıralayın. İkinci kat pandispanyayı üzerine kapatın, işlemi tekrarlayın ve son katı koyun. Kalan mavi renkli krema ile pastayı kaplayın. Ayırdığınız beyaz krema ile süsleyin. Üzerine konfeti pasta süsü serpin. Buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin.