Flag

Krem Şantili Çilekli Pasta

Yaklaşık 8 - 10 dilim
Orta
400 dk.
Şirin çilek süslemeleri ile dikkat çeken bir çilekli pasta tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Bu tarife özel ipuçları
Benmari yöntemi: Su dolu bir kabın içine oturtulan daha küçük bir kaba, ısıtılacak veya eritilecek malzeme konur. Suyu kısık ateşte ısıtarak üstteki malzemenin dibi tutmadan, yanmadan ısınması veya erimesi sağlanır.
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Pişirme kalıbı (Ø 24 cm)

Malzemeler

Hamur
1 su bardağıun
0,5 çay bardağıDr. Oetker Mısır Nişastası
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
100 gyumuşak margarin
1,5 çay bardağıtoz şeker
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
4yumurta
1limon kabuğu rendesi
Islatmak için
0,5 su bardağısüt
1 yemek kaşığıtoz şeker
Üzeri için
1 poşetDr. Oetker Krem Şanti
1 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
2 yemek kaşığılimon suyu
Süslemek için
8 - 10 adetçilek
20 gbitter çikolata

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Mısır Nişastası
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Krem Şanti
1

Ön hazırlık

Kalıba pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un, nişasta ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Ayrı bir kapta margarin, toz şeker ve şekerli vanilini mikser ile 2 dakika çırpın. Yumurtaları ekleyip 1 dakika çırpın. Un karışımı ve limon kabuğu rendesini ekleyip 2 dakika daha çırpın. Hamuru kalıba dökün ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika


Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.


Soğuyan keki kalıptan çıkarıp servis tabağına alın. Yarım su bardağı süte 1 yemek kaşığı toz şekeri ekleyip karıştırın ve keki ıslatın.

3

Şekillendirme ve süsleme

1 su bardağı sütü çırpma kabına alın. Üzerine krem şanti poşetini boşaltın ve mikser ile önce düşük sonra yüksek devirde 3-4  dakika çırpın. Üzerine 2 yemek kaşığı limon suyunu ekleyip 2 dakika daha çırpın. Hazırladığınız krem şantiden yarım yemek kaşığı ayırıp kalan krem şantiyi kekin üzerine yayın.


Çileklerin sap kısımlarını kesip düzleştirin. Ayırdığınız yarım yemek kaşığı krem şantiyi pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun. Ucunu makas ile kesip çileklere göz şeklinde sıkın.


20 g çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Erimiş çikolatayı pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun. Ucunu makas ile kesip çileklerin krem şanti ile hazırladığınız gözlerine nokta şeklinde sıkın ve pastanın üzerine sıralayın. Buzdolabında 2-3 saat bekletip dilimleyerek servis yapın.

Bu tarife özel ipuçları

  • Benmari yöntemi: Su dolu bir kabın içine oturtulan daha küçük bir kaba, ısıtılacak veya eritilecek malzeme konur. Suyu kısık ateşte ısıtarak üstteki malzemenin dibi tutmadan, yanmadan ısınması veya erimesi sağlanır.