Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Kremalı Kalp Pasta

Malzemeler

Malzemeler

* Kremalı Kalp Pasta

Hamur:

1 çay bardağı un
0,5 çay bardağı buğday nişastası
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
3 yemek kaşığı Dr. Oetker Gourmet Kakao
100 g yumuşak margarin
1,5 çay bardağı toz şeker
4 yumurta (orta boy)
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin

Krema:

1 çay bardağı portakal suyu (buzdolabında soğutulmuş)
1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
1 portakal kabuğu rendesi
1 çay bardağı öğütülmüş fındık

Üzeri için:

2 yemek kaşığı Dr. Oetker Pudra Şekeri
1 su bardağı ahududu

Kalıp:

Kalp şeklinde kalıp (12 cm)

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıpları margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Un, nişasta, hamur kabartma tozu ve kakaoyu karıştırıp eleyin. Margarin ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alın. Mikser ile 2 dakika çırpın. Üzerine yumurta ve şekerli vanilini ekleyip 2 dakika daha çırpın. Unlu karışımı 2 seferde ekleyerek toplam 1 dakika çırpın. Hamuru kalıplara paylaştırıp üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 20 - 25 Dakika

Kekleri fırından çıkartın. 10-15 dakika bekletip kalıplarından çıkartın ve soğumaya bırakın.

3

Kremanın hazırlanışı

Soğuk portakal suyunu çırpma kabına alın. Üzerine krem şanti poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 4 dakika çırpın. Portakal kabuğu rendesini ekleyip mikserin düşük devrinde 1 dakika daha çırpın.

4

Şekillendirme

Soğumuş kekleri enlemesine ortadan ikiye kesin. İlk katları servis tabağına alın. Üzerlerine kremayı paylaştırıp yayın. Öğütülmüş fındık serpin ve ikinci katları kapatın. Buzdolabında 1-2 saat bekletin. Servisten önce üzerlerine pudra şekeri serpin ve ahududuları sıralayın.