Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Kremalı Kek

Tereyağı, esmer şeker, fındık, çikolata... Tüm güzellikler bir arada!

yaklaşık 12 dilim

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Kremalı Kek

Hamur:

150 g tereyağı (oda sıcaklığında)
1 su bardağı esmer şeker
3 yumurta (orta boy)
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1,5 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 su bardağı öğütülmüş fındık

Krema:

1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
1 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
1 limon kabuğu rendesi

Üzeri için:

1 poşet Dr. Oetker Glazür Siyah-Beyaz

Kalıp:

Kelepçeli kalıp (Ø 24 cm)

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Tereyağı ve esmer şekeri çırpma kabına alın, mikser ile 2 dakika çırpın. Üzerine yumurta ve şekerli vanilini ekleyip 1 dakika daha çırpın. Un ile hamur kabartma tozunu eleyin, öğütülmüş fındıklarla birlikte karışıma ilave edin, düşük devirde 1 dakika çırpın. Hamuru kalıba alın. Üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 25 - 30 Dakika

Fırından çıkartıp soğutun. Kalıptan çıkartıp enlemesine ikiye kesin.

Krem şantiyi soğuk süt ve limon kabuğu rendesi ile 3-4 dakika çırpın.

Kekin ilk katını servis tabağına alın. Üzerine hazırladığınız kremayı yayın ve üzerine ikinci kat keki kapatın.

Glazür poşetini kaynatılmış ve 1-2 dakika soğumaya bırakılmış suya koyup 5 dakika bekletin. Glazür poşetini sudan maşa ile çıkartın, kenarından kesin ve kekin üzerini kaplayın. Glazür donunca dilimleyerek servis yapın.