Flag

Kremalı Mayalı Toplar

12 adet
Orta
100 dk.
Pastacı kreması, kuru üzüm ve ceviz ile doldurulan mayalı tatlı toplar.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
4 - 4,5 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Instant Maya
1 tutamtuz
1 çay bardağıtoz şeker
100 gyumuşak margarin
1 su bardağıılık süt
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
1yumurta
1yumurta akı
Dolgu
1 poşetDr. Oetker Vanilya Aromalı Pastacı Kreması - Instant
2,5 çay bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
1 su bardağıküp şeklinde doğranmış kuru kayısı
0,5 su bardağıçekirdeksiz kuru üzüm
0,5 su bardağıiri kırılmış ceviz
Üzeri için
1yumurta sarısı
1 yemek kaşığısüt

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Instant Maya
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Vanilya Aromalı Pastacı Kreması - Instant
1

Hamurun hazırlanışı

Picture - Un-Maya-Eleme-Mayalı-Hamur.jpg

Unu eleyin, maya, tuz ve toz şekeri ekleyip kaşıkla iyice karıştırın. Margarin, süt, şekerli vanilin, yumurta ve yumurta akını ilave edin. Yumuşak bir hamur elde edinceye kadar iyice yoğurun. Üzerini kapatın ve ılık ortamda 40-45 dakika bekletin.


Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 190 °C

Turbo pişirme: 180 °C

2

Dolgu

2,5 çay bardağı soğuk sütü çırpma kabına alın. Üzerine pastacı kreması poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 3 dakika çırpın. Üzerine kayısı, kuru üzüm ve cevizi ilave edip kaşık ile karıştırın.

3

Şekillendirme ve pişirme

Picture - Hamur-Mayalama.JPG

Mayalanan hamuru kısa bir süre yoğurun.


Hamuru 12 eşit parçaya bölün. Her birini elinizde yuvarlayarak açın ve ortalarına birer yemek kaşığı dolgu malzemesi koyun. Kenar hamurları ortada toplayarak kapatın. Pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine sıralayın. Yumurta sarısına 1 yemek kaşığı sütü ekleyip karıştırın ve hamurların üzerine sürün. 20 dakika bekletin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika


Fırından çıkarıp ılık veya soğuduktan sonra servis yapın.