Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Krokanlı Ananaslı Pasta

Ceviz krokanlı ananaslı pasta.

yaklaşık 12 kişilik

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Krokanlı Ananaslı Pasta

Hamur:

1 paket Dr. Oetker Pandispanya Un
3 yumurta (orta boy)
0,5 su bardağı su

Dolgu:

500 g konserve ananas
6 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Buğday Nişastası

Krokan:

6 yemek kaşığı toz şeker
2 su bardağı ceviz

Islatmak için:

1 su bardağı süt

Kaplama:

1 paket Dr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
50 g yumuşak margarin
1,5 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt

Süslemek için:

1 poşet Dr. Oetker Pasta Süsü - Gümüş İnci

Kalıp:

Kelepçeli kalıp (Ø 24 cm)

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin ve kenarlarını margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye göre ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Pandispanyanın hazırlanışı

Yumurta, su ve pandispanya unu çırpma kabına alın ve mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 5 dakika çırpın. Kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 40 - 50 Dakika

Fırından alın, kalıbın kelepçesini spatula yardımı ile kenarlarından ayırarak çıkarın ve pandispanyayı soğumaya bırakın.

3

Dolgunun hazırlanışı

3 dilim ananası üst süsleme için ayırın. Kalan ananasları mutfak robotunda püre haline getirin ve tencereye alın. Üzerine 3 yemek kaşığı toz şeker ve nişastayı ekleyip kaşık ile iyice karıştırın. Orta ateşte karıştırarak pişirmeye başlayın. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.

4

Krokanın hazırlanışı

6 yemek kaşığı toz şekeri geniş metal bir kaba alın ve kısık ateşte karıştırmadan eritin. Bal rengi olunca cevizleri ekleyin. Bir iki kez karıştırıp ocaktan alın ve pişirme kağıdı üzerine yayın. Soğuduktan sonra elinizle kırarak birbirinde ayırın.

5

Çiçeklerin hazırlanışı

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye göre ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 200 °C

Ayırdığınız ananas dilimlerinin her birini bıçak yardımı ile enlemesine üçe kesin ve fırın tepsisine sıralayın. Üzerlerine 3 yemek kaşığı toz şekeri serpin ve fırının orta rafında pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 10 - 15 Dakika

Süre sonunda fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

6

Şekillendirme ve dolgu

Soğuyan pandispanyayı enlemesine üçe kesin ve alt katını servis tabağına alın. Sütün yarısı ile ıslatın. Margarin, süt ve pasta kremasını çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Islattığınız pandispanyanın üzerine 2 yemek kaşığı krema sürün, üzerine ananaslı dolgunun yarısını yayın. Hazırladığınız krokanların küçük parçalarından üzerine serpin ve ikinci kat pandispanyayı kapatın. Aynı şekilde ikinci katı hazırlayıp üçüncü kat pandispanyayı üzerine kapatın ve kalan krema ile kaplayın. Buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin.

7

Süsleme ve servis

Fırınladığınız ananas dilimlerini dikkatlice tepsiden alın ve pastanın üzerine yerleştirin. Orta kısımlarına inci sıralayın. Kalan büyük krokan parçalarını pastanın kenarına yerleştirin ve servis yapın.

Bu tarifte kullanılan kalıbı Dr. Oetker Sanal Mağaza'dan temin edebilirsiniz.