Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Krokanlı Fındıklı Pasta

Fındık krokanlı ve karamel ipli pasta.

yaklaşık 8 - 10 dilim

pratik 60 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Krokanlı Fındıklı Pasta

Hamur:

1 paket Dr. Oetker Pandispanya Un
3 yumurta (orta boy)
0,5 su bardağı su

Krokan:

1 çay bardağı toz şeker
1 su bardağı fındık

Dolgu:

1 poşet Dr. Oetker Vanilya Aromalı Pastacı Kreması - Instant
2,5 çay bardağı buzdolabında soğutulmuş süt

Kaplama:

1 paket Dr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
50 g yumuşak margarin
1,5 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt

Süslemek için:

0,5 çay bardağı toz şeker

Kalıp:

Kelepçeli kalıp (Ø 24 cm)

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Pandispanyanın hazırlanışı

Yumurta, su ve pandispanya unu çırpma kabına alın. Mikserin çırpıcı uçları ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 5 dakika çırpın. Kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 40 - 45 Dakika

Fırından alın, bekletmeden kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Krokanın hazırlanışı

Toz şekeri geniş bir metal pişirme kabına alın ve kısık ateşte karıştırmadan eritin. Bal rengi olunca fındıkları ekleyin. Bir iki kez karıştırıp ocaktan alın ve pişirme kağıdı üzerine yayın. Soğuduktan sonra elinizle kopartarak fındıkları birbirinde ayırın.

4

Dolgu

Soğuk sütü çırpma kabına alın. Üzerine pastacı kreması poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 3 dakika çırpın. Pandispanyayı enlemesine ikiye kesin ve ilk katını ters çevirerek servis tabağına alın. Üzerine pastacı kremasını yayın, hazırladığınız fındık krokanlarının yarısını sıralayın ve ikinci kat pandispanyayı kapatın.

5

Kaplama

Margarin, süt ve pasta kremasını çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Pasta kreması ile pastayı kaplayın. Kalan kremayı yıldız uçlu krema sıkma torbasına doldurun ve pastayı süsleyin. Buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin.

6

Süsleme ve servis

Yarım çay bardağı toz şekeri metal pişirme kabına alın ve kısık ateşte karıştırmadan eritin. Karamel rengi olduğunda ocaktan alın ve ılıyıncaya kadar bekletin. Ilık erimiş şekerden tatlı kaşığı ile alın, yüksekten ince akıtarak oluşan ince karamel iplerini kırılmamaları için fazla ezmeden elinizle toparlayarak pişirme kağıdı üzerine alın. Eriyen şekeri arada ısıtabilirsiniz. Tamamını bu şekilde hazırlayın.

Servisten önce pastanın üzerine hazırladığınız fındık krokanlarını sıralayın ve şeker iplerini yerleştirin.