Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Krokanlı Kahveli Pasta

(0)
5 1 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Kahve kremalı ceviz krokanlı pasta.

Yaklaşık 10 dilim

pratik 60 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Krokanlı Kahveli Pasta

Hamur:

150 g yumuşak margarin
1,5 çay bardağı toz şeker
4 yumurta (orta boy)
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1,5 su bardağı un
0,5 çay bardağı Dr. Oetker Mısır Nişastası
1,5 yemek kaşığı Dr. Oetker Gourmet Kakao
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu

Krokan:

1 çay bardağı toz şeker
1 su bardağı iri kırılmış ceviz

Islatmak için:

1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı çözünebilir kahve

Krema:

1,5 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
1,5 tatlı kaşığı çözünebilir kahve
1 paket Dr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
50 g yumuşak margarin

Süslemek için:

Dr. Oetker Çikolata Kalpler

Kalıp:

Kelepçeli kalıp (Ø 24 cm)

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıba pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Margarin ve toz şekeri çırpma kabına alın ve mikserin yüksek devrinde 1 dakika çırpın. Üzerine yumurta ve şekerli vanilini ekleyip 2 dakika daha çırpın. Un, nişasta, kakao ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyerek karışıma ilave edin. Mikserin orta devrinde 1 dakika çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika

Fırından aldığınız keki 15 dakika bekletip kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Krokanın hazırlanışı

1 çay bardağı toz şekeri metal bir kaba alın ve kısık ateşte karıştırmadan eritin. Karamel rengi olduğunda ocaktan alın, cevizleri ilave edin ve karıştırın. Bekletmeden pişirme kağıdı üzerine döküp yayın ve soğumaya bırakın. Daha sonra eliniz ile küçük parçalara kırın.

4

Şekillendirme ve dolgu

Keki enlemesine ortadan ikiye kesin. İlk kat keki servis tabağına alın. 1 su bardağı sütü toz şeker ve kahve ile karıştırıp kaşık ile yayarak kekleri ıslatın. 1,5 su bardağı soğuk sütü çırpma kabına alıp üzerine 1,5 tatlı kaşığı kahveyi ilave edin, kaşık ile eriyinceye kadar karıştırın. Margarin, kahveli süt ve pasta kremasını çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Hazırladığınız kremadan bir miktar alıp servis tabağındaki kekin üzerine yayın. Üzerine krokanların yarısını serpin ve ikinci kat keki koyun. Kalan krema ile pastayı kaplayın ve yemek kaşığının tersi ile yüzeyde çukurlar oluşturarak şekillendirin. Buzdolabında 2-3 saat bekletin. Çikolata kalpler ve krokan ile süsleyip dilimleyerek servis yapın.