* Krokanlı Kahveli Pasta
150 g | yumuşak margarin |
1 ½ çay bardağı | toz şeker |
4 | yumurta (orta boy) |
1 poşet | Dr. Oetker Şekerli Vanilin |
1 ½ su bardağı | un |
½ çay bardağı | Dr. Oetker Mısır Nişastası |
1 ½ yemek kaşığı | Dr. Oetker Gourmet Kakao |
1 poşet | Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu |
1 çay bardağı | toz şeker |
1 su bardağı | iri kırılmış ceviz |
1 su bardağı | süt |
1 yemek kaşığı | toz şeker |
1 tatlı kaşığı | çözünebilir kahve |
1 ½ su bardağı | buzdolabında soğutulmuş süt |
1 ½ tatlı kaşığı | çözünebilir kahve |
1 paket | Dr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması |
50 g | yumuşak margarin |
Dr. Oetker Çikolata Kalpler |
Kelepçeli kalıp (Ø 24 cm) |
Kalıba pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Turbo pişirme: 160°C
Alt-üst pişirme: 170°C
Margarin ve toz şekeri çırpma kabına alın ve mikserin yüksek devrinde 1 dakika çırpın. Üzerine yumurta ve şekerli vanilini ekleyip 2 dakika daha çırpın. Un, nişasta, kakao ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyerek karışıma ilave edin. Mikserin orta devrinde 1 dakika çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.
Pişirme süresi: yaklaşık 25 - 30 dk.
Fırından aldığınız keki 15 dakika bekletip kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın.
1 çay bardağı toz şekeri metal bir kaba alın ve kısık ateşte karıştırmadan eritin. Karamel rengi olduğunda ocaktan alın, cevizleri ilave edin ve karıştırın. Bekletmeden pişirme kağıdı üzerine döküp yayın ve soğumaya bırakın. Daha sonra eliniz ile küçük parçalara kırın.
Keki enlemesine ortadan ikiye kesin. İlk kat keki servis tabağına alın. 1 su bardağı sütü toz şeker ve kahve ile karıştırıp kaşık ile yayarak kekleri ıslatın. 1,5 su bardağı soğuk sütü çırpma kabına alıp üzerine 1,5 tatlı kaşığı kahveyi ilave edin, kaşık ile eriyinceye kadar karıştırın. Margarin, kahveli süt ve pasta kremasını çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Hazırladığınız kremadan bir miktar alıp servis tabağındaki kekin üzerine yayın. Üzerine krokanların yarısını serpin ve ikinci kat keki koyun. Kalan krema ile pastayı kaplayın ve yemek kaşığının tersi ile yüzeyde çukurlar oluşturarak şekillendirin. Buzdolabında 2-3 saat bekletin. Çikolata kalpler ve krokan ile süsleyip dilimleyerek servis yapın.
Porsiyon / Servis | 100 g / ml | |
---|---|---|
Enerji |
1Kj |
1Kj |