Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Krokanlı Kalp Pasta

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Bu sürpriz lezzetle sevdiğinizi şımartın..

Yaklaşık 8 - 10 dilim

pratik 80 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Krokanlı Kalp Pasta

Hamur:

1 paket Dr. Oetker Pandispanya Un
3 yumurta (orta boy)
1 çay bardağı su
2 yemek kaşığı öğütülmüş Antep fıstığı

Krokan:

0,5 çay bardağı toz şeker
1,5 çay bardağı iri kırılmış Antep fıstığı

Krema:

1 paket Dr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
1,5 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
50 g yumuşak margarin

Üzeri için:

beyaz çikolata
öğütülmüş Antep fıstığı

Kalıp:

Kalp şeklinde kek kalıbı (24 cm)

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile iyice yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Yumurta, su ve pandispanya unu çırpma kabına alın ve mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 5 dakika çırpın. Öğütülmüş Antep fıstığını ekleyip 1 dakika daha çırpın. Hamuru kalıbın içine döküp üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 35 - 40 dakika

Fırından çıkardığınız kalıbın kenarlarını spatula yardımı ile ayırarak çıkarın ve pandispanyayı soğumaya bırakın.

3

Krokan

Toz şekeri çelik bir tavaya veya küçük bir tencereye alın ve kısık ateşte karıştırmadan eritin. Bal rengi olduğunda iri kırılmış Antep fıstıklarını ilave edin, karıştırıp ocaktan alın. Bekletmeden pişirme kağıdı üzerine yayın. Soğutup küçük parçalara kırın.

4

Krema

Margarin, süt ve pasta kremasını çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın.

Soğuyan pandispanyayı enlemesine ortadan ikiye kesin. İlk katını servis tabağına alıp üzerine bir miktar pasta kreması sürün. Üzerine hazırladığınız krokanı serpin ve ikinci kat pandispanyayı koyun. Kalan pasta kreması ile kaplayın. Beyaz çikolata ve Antep fıstığı ile süsleyin. Buzdolabında 1-2 saat bekletip dilimleyerek servis yapın.

Bu tarifte kullanılan kalıbı Dr. Oetker Sanal Mağaza'dan temin edebilirsiniz.