Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Krokanlı Kek Burgerler

(0)
0 0 5
recipe.rating.msg Vielen Dank für Ihre Bewertung!
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Badem krokanlı, kahveli kek burgerler.

yaklaşık 8 - 10 adet

pratik 60 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Krokanlı Kek Burgerler

Hamur:

1 paket Dr. Oetker Kek Burger
1 yumurta (orta boy)
6 yemek kaşığı süt
75 g yumuşak margarin

Krokan:

0,5 çay bardağı toz şeker
0,5 çay bardağı yaprak badem

Krema:

1 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
1 çay kaşığı çözünebilir kahve

Üzeri için:

0,5 çay bardağı yaprak badem

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Pişirme kağıdını fırın tepsisine serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 190 °C

Turbo pişirme: 190 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Yumurta, süt ve margarini çırpma kabına alın ve mikserin çırpıcı uçları ile önce düşük, sonra yüksek devirde 2 dakika çırpın. Daha sonra un karışımını ilave edin ve 1 dakika daha çırpmaya devam edin. Hamurdan yaklaşık yarım yemek kaşığı alarak ikinci bir kaşık yardımı ile pişirme kağıdı üzerine toplam 16-20 adet olacak şekilde aralıklı sıralayın. Tepsiyi fırının orta rafına yerleştirin ve pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 10 Dakika

Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Krokanın hazırlanışı

Toz şekeri çelik bir tencereye alın ve kısık ateşte karıştırmadan eriyinceye kadar bekletin. Bal rengi olduğunda ocaktan alın, bekletmeden yaprak bademleri ilave edin ve karıştırın. Pişirme kağıdı üzerine ince yayın ve soğumaya bırakın. Daha sonra elinizle küçük parçalara kırın.

4

Kremanın hazırlanışı ve şekillendirme

Soğuk süt ve kahveyi bir çırpma kabına alın. Kaşık ile kahve eriyinceye kadar karıştırın. Üzerine krema karışımını ekleyin ve mikserin çırpıcı uçları ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Üzerine krokan parçalarını ilave edin ve kaşık ile karıştırın. İki kek arasına yaklaşık birer yemek kaşığı krema sürerek 8-10 adet kek burger hazırlayın. Çırpma kabında kalan kremadan yaprak bademlerin altlarına sürerek kek burgerlerin üzerine yapıştırın. Arzuya göre bekletmeden veya buzdolabında 1-1,5 saat soğuttuktan sonra servis yapın.