Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Külahta Meyveli Puding

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Tost makinasında hazırlanan külahlarla servis edilen meyve parçalı çilekli puding.

Yaklaşık 6 adet

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Külahta Meyveli Puding

Dolgu:

1 poşet Dr. Oetker Çilekli Puding
1 su bardağı krema
1 su bardağı süt
1 çay bardağı küp şeklinde doğranmış ananas
1 çay bardağı küp şeklinde doğranmış çilek
1 çay bardağı iri kırılmış kabuksuz badem

Hamur:

2 yumurta (orta boy)
1 çay bardağı toz şeker
50 g eritilmiş margarin
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
0,5 çay kaşığı tarçın
0,5 çay bardağı su
1 su bardağı un

Üzeri için:

1 yemek kaşığı Dr. Oetker Çikolata Parçaları

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kartondan 16x16 cm boyutlarında bir kare kesin. Bu kartonu huni şekline getirin, birleşme yerlerini zımbalayıp uç kısımlarına bant yapıştırın. Huninin geniş ağız kısmındaki fazlalık üçgen bölümünü kesip düz hale getirin. Üzerini alüminyum folyo ile kaplayın.

2

Dolgunun hazırlanışı

Krema ve sütü bir tencereye alın, üzerine puding poşetini boşaltın ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun. Ananas, çilek ve bademleri pudinge ilave edin ve karıştırın. Yaklaşık 22x22 cm boyutlarındaki bir kalıba alın, üzerini düzeltip streç film ile kapatın ve buzdolabının dondurucu bölümünde 1 saat bekletin.

3

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Yumurta ve toz şekeri bir kaba alın, el çırpıcısı ile iyice karışıncaya kadar 1-2 dakika çırpın. Eritilmiş margarin, şekerli vanilin, tarçın ve suyu ilave edip 1 dakika daha çırpın. Unu ekleyin ve kısa bir süre daha karıştırın. Tost makinasını iyice ısıtın. Orta kısmını margarin ile yağlayın. Üzerine 1-1,5 yemek kaşığı hamur dökün ve 15 cm çapında daire şeklinde ince yayın. Tost makinasının kapağını kapatın ve 5 dakika pişirin. Süre sonunda hamuru tost makinasından alın ve hemen hazırladığınız huniye sararak külah şekli verin. Tost makinasını tekrar yağlayıp aynı şekilde ikinci hamuru pişirin. Huniyi bir önceki külahın içinden çıkarın ve pişen hamuru üzerine sarın. Hamurun tamamını aynı şekilde pişirin ve şekillendirin.

4

Servis

Pudingi dondurucudan çıkarın. Dondurma kaşığı ile toplar çıkarın ve soğuyan külahların içerisine yerleştirin. Çikolata parçaları ile süsleyin ve bekletmeden servis yapın.