Flag

Künefe

Yaklaşık 8 - 10 kişilik
Orta
60 dk.
Dil peyniri ile hazırlanan klasik künefe tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Pişirme kalıbı (Ø 26 cm)

Malzemeler

Kadayıf için
300 gçiğ tel kadayıf
150 geritilmiş tereyağı
Dolgu
250 gdil peyniri
Şurup
1,5 su bardağıtoz şeker
1,5 su bardağısu
Üzeri için
2 yemek kaşığıkırılmış Antep fıstığı

Ürünü incele

1

Ön hazırlık

Dil peynirini rendeleyin. Üzerine soğuk su döküp 5 dakika bekletin ve suyunu süzün. Bu işlemi peynirin tuzu çıkıncaya kadar birkaç kez tekrarlayın. Kalıbı tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için bekletin.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Kadayıfların hazırlanışı

Kadayıfları keskin bir bıçak ile 1 cm uzunluğunda kesin ve geniş bir tepsiye alın. Üzerine tereyağını gezdirerek dökün. Eliniz ile alttan üste doğru ezmeden karıştırarak yağın kadayıfların her tarafına eşit şekilde dağılmasını sağlayın. Yarısını kalıba alın ve eliniz ile bastırarak tabana yayın. Üzerine rendelenmiş dil peynirini yayın. Kalan kadayıfları peynirin üzerine eliniz ile bastırarak yayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika

3

Şurubun hazırlanışı

Künefe fırında pişerken şurubu hazırlayın. Toz şeker ve suyu bir tencereye alıp orta ateşte karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın. 3 dakika daha kaynatın ve ocaktan alın. Pişen künefeyi fırından çıkarın ve bekletmeden üzerine şurubu dökün. Antep fıstıklarını serpin. Dilimleyerek sıcak servis yapın.