Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Kurabiyeli Tavukgöğsü Parfe

(2)
Tarifi beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Bademli taban üzerinde tavukgöğsü, krem şanti, çilek ve tereyağlı kurabiyeler ile hazırlanan krema dondurularak servis yapılıyor.

yaklaşık 8 - 10 dilim

pratik 60 Dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Kurabiyeli Tavukgöğsü Parfe

Kurabiye:

1 - 1 ½ su bardağı un
1 yumurta (orta boy)
1 yemek kaşığı Dr. Oetker Pudra Şekeri
50 g tereyağı (oda sıcaklığında)
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
2 yemek kaşığı su

Taban:

1 çay bardağı iri kırılmış kabuksuz badem
1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
2 - 3 yemek kaşığı süt

Krema:

1 poşet Dr. Oetker Tavukgöğsü
2 ½ su bardağı süt
25 g margarin
1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
½ su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
5 - 6 adet çilek

Süslemek için:

1 poşet Dr. Oetker Hazır Böğürtlenli Sos

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Turbo pişirme: 170 °C

Alt-üst pişirme: 180 °C

2

Kurabiyenin hazırlanışı ve pişirme

Unu derin bir kaba eleyin. Üzerine yumurta, pudra şekeri, tereyağı, şekerli vanilin ve suyu ilave edip yoğurun. Hamuru hafif unlanmış tezgahta 3-4 mm kalınlığında açın. Çay bardağı veya yuvarlak kurabiye kalıbı ile kesip fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 10 - 12 dk.

Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Tabanın hazırlanışı

Kurabiyelerin yarısını mutfak robotunda öğütün ve karıştırma kabına alın. Üzerine badem kırığı, eritilmiş tereyağı ve sütü ekleyip kaşık ile karıştırın. Hazırladığınız karışımı bir kaşık yardımı ile kalıbın tabanına bastırarak yayın.

4

Kremanın hazırlanışı

2,5 su bardağı sütü bir tencereye alın ve üzerine tavukgöğsü poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın, margarini ilave edin ve 3-4 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp 15-20 dakika soğumaya bırakın.

Yarım su bardağı soğuk sütü çırpma kabına alın. Üzerine krem şanti poşetini boşaltıp mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 2-3 dakika çırpın.

Soğuyan tavukgöğsünü mikserin orta devrinde 1 dakika çırpın. Üzerine krem şantiyi ekleyip 2 dakika daha çırpın. Çilekleri minik küpler şeklinde kesin. Kalan kurabiyeleri küçük parçalara bölün ve tavukgöğsü karışımının üzerine ekleyin. Kaşık ile karıştırın ve kalıba dökün. Üzerini düzeltip streç film ile kapatın ve dondurucuda 3-4 saat bekletin.

5

Süsleme ve servis

Tatlıyı dondurucudan çıkarıp 5-10 dakika bekletin. Bir spatula ile kenarından sıyırarak kalıptan ayrılmasını sağlayın ve kalıbı çıkarın. Bir servis tabağına alıp üzerine böğürtlen sosu dökün ve bekletmeden dilimleyerek servis yapın.

Beslenme bilgileri * Kurabiyeli Tavukgöğsü Parfe

Porsiyon / Servis 100 g / ml

Dr. Oetker ürünleri kullanılmıştır.

Detaylar için ürünü tıklayın