Flag

Kurabiyeli Vişneli Kup

4 - 5 porsiyon
Orta
60 dk.
Çikolata parçalı kurabiye ve vişne ile hazırlanan, yaz ayları için ideal kup tatlı tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Kurabiye için
80 gtereyağı
80 gDr. Oetker Pudra Şekeri
1 su bardağıun
2 - 3 yemek kaşığıDr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
Dolgu
1 su bardağıçekirdeksiz vişne
1 yemek kaşığıtoz şeker
1 - 2 tatlı kaşığıDr. Oetker Mısır Nişastası
0,5 su bardağısu
Crème Olé
1 poşetDr. Oetker Crème Olé Çikolata Parçalı & Vanilinli
2,5 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
Picture - Dr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
Picture - Dr. Oetker Mısır Nişastası
1

Kurabiyelerin hazırlanışı

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 190 °C

Turbo pişirme: 180 °C


Tereyağı, pudra şekeri ve unu bir kaba alın ve yoğurun. Çikolata parçalarını ekleyip kısa bir süre daha yoğurun. Cevizden biraz büyük hamur parçaları koparıp düzeltmeden fırın tepsisine sıralayın ve pişirin. 

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika


Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. 

2

Dolgunun hazırlanışı

Vişne, toz şeker, mısır nişastası ve suyu tencereye alın ve karıştırın. Orta ateşte pişirin, kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 2 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.

3

Crème Olé ve kupların hazırlanışı

2,5 su bardağı soğuk sütü çırpma kabına alın. Üzerine Crème Olé poşetini boşaltın ve mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Aralara vişne ve iri parçalara kırılmış kurabiye koyarak kuplara doldurun ve servis yapın.