Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Kurbağa Prens

recipe-Kurbağa Prens
(0)
Tarifi beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Muffin ve puding ile hazırlanan şirin kurbağa prensler..

12 adet

çok pratik 40 Dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Kurbağa Prens

Dolgu:

1 poşet Dr. Oetker Çikolata Parçalı Puding
2 su bardağı süt
2 - 3 adet küp şeklinde doğranmış kuru kayısı
½ çay bardağı çekirdeksiz kuru üzüm

Hamur:

1 ½ çay bardağı toz şeker
2 yumurta (orta boy)
1 çay bardağı sıvı yağ
½ çay bardağı süt
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 ½ su bardağı un
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu

Üzeri için:

1 poşet Dr. Oetker Antep Fıstıklı Puding
2 su bardağı süt

Süslemek için:

Dr. Oetker Bitter Glazür
Dr. Oetker Tradition Serisi Pizza Tepsisi (Ø 28 cm)
Renkli şekerlemeler

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Muffin kalıbına birer adet renkli kağıt kalıp koyun. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Turbo pişirme: 160 °C

Alt-üst pişirme: 170 °C

2

Dolgunun hazırlanışı

2 su bardağı sütü tencereye alın ve üzerine çikolata parçalı puding poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp üzerine kayısı ile kuru üzümü ekleyin ve arada karıştırarak soğutun.

3

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Toz şeker, yumurta, sıvı yağ, süt ve şekerli vanilini çırpma kabına alın ve mikserin yüksek devrinde 2 dakika çırpın. Un ile hamur kabartma tozunu karıştırıp yumurtalı karışımın üzerine eleyin. Mikserin orta devrinde 2 dakika çırpın.

Hamurdan tepeleme birer tatlı kaşığı alıp muffin kalıplarına koyun ve yayın. Pudingten birer tatlı kaşığı alıp hamurların üzerine koyun. Aynı şekilde devam ederek, hamur, puding ve en üstlere hamur koyun ve pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 20 - 25 dk.

Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.

4

Şekillendirme ve servis

2 su bardağı sütü tencereye alın ve üzerine Antep fıstıklı puding poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın, 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin ve ocaktan alın. Oda sıcaklığına gelinceye kadar yavaşça karıştırın ve muffinlerin üzerine yayın. Buzdolabında bekletin.

Marshmallow'ları kesip kurbağalara göz yapın. Renkli şekerlemeler ve tarifine göre eritilmiş bitter glazür ile süslemeyi tamamlayın.

Beslenme bilgileri * Kurbağa Prens

Porsiyon / Servis 100 g / ml
Yağ 0.01g 0.01g
Yumurta akı 0.01g 0.01g