Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Kuru Kayısılı Piramit Pasta

Çikolatalı fındık aromalı puding ile hazırlanan piramit pasta.

yaklaşık 12 dilim

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Kuru Kayısılı Piramit Pasta

Pudingli karışım:

1 poşet Dr. Oetker Çikolatalı Fındıklı Puding
2,5 su bardağı süt
25 g margarin
1 paket sade petit beurre bisküvi
3 - 4 adet küp şeklinde doğranmış kuru kayısı
2 yemek kaşığı Hindistan cevizi rendesi
0,5 çay bardağı fındık kırığı

Süslemek için:

80 g bitter çikolata

preparation

Hazırlanışı

1

Karışımın hazırlanışı

Sütü bir tencereye alın ve üzerine puding poşetini boşaltın. Orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve 20 dakika bekletin.

Bisküvileri iri parçalara kırın ve derin bir kaba alın. Üzerine kuru kayısı, Hindistan cevizi rendesi ve fındık kırığını ilave edip kaşık yardımı ile karıştırın. Karışımın üzerine pudingi ekleyin ve kaşık ile karıştırın.

Karışımı streç film üzerine alın. Streç filmi üzerine sararak 25 cm uzunluğunda rulo şeklini verin. Bu ruloyu eliniz ile yanlardan bastırarak üçgen piramit şekline getirin. Dondurucuda 4-5 saat bekletin.

2

Süsleme ve servis

Mozaik pastayı dondurucudan çıkarın ve 5 dakika bekletin. Streç filmi çıkarıp servis tabağına alın. Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurup ucunu makas ile kesin. Pastanın üzerini süsleyin ve dilimleyerek servis yapın.