Flag

Kuru Kayısılı Piramit Pasta

Yaklaşık 12 dilim
Orta
300 dk.
Çikolatalı fındık aromalı puding ile hazırlanan piramit pasta.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Pudingli karışım
1 poşetDr. Oetker Çikolatalı Fındıklı Puding
2,5 su bardağısüt
25 gmargarin
1 paketsade petit beurre bisküvi
3 - 4 adetküp şeklinde doğranmış kuru kayısı
2 yemek kaşığıHindistan cevizi rendesi
0,5 çay bardağıfındık kırığı
Süslemek için
80 gbitter çikolata

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Çikolatalı Fındıklı Puding
1

Karışımın hazırlanışı

Sütü bir tencereye alın ve üzerine puding poşetini boşaltın. Orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve margarini ekleyip 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve 20 dakika bekletin.


Bisküvileri iri parçalara kırın ve derin bir kaba alın. Üzerine kuru kayısı, Hindistan cevizi rendesi ve fındık kırığını ilave edip kaşık yardımı ile karıştırın. Karışımın üzerine pudingi ekleyin ve kaşık ile karıştırın.


Karışımı streç film üzerine alın. Streç filmi üzerine sararak 25 cm uzunluğunda rulo şeklini verin. Bu ruloyu eliniz ile yanlardan bastırarak üçgen piramit şekline getirin. Dondurucuda 4-5 saat bekletin.

2

Süsleme ve servis

Mozaik pastayı dondurucudan çıkarın ve 5 dakika bekletin. Streç filmi çıkarıp servis tabağına alın. Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurup ucunu makas ile kesin. Pastanın üzerini süsleyin ve dilimleyerek servis yapın.