Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Kuru Meyveli Çikolatalı Kalp

(0)
5 1 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Sevgililer gününde hazırlayabileceğiniz lezzetli bir tarif.

Yaklaşık 6 - 8 dilim

çok pratik 20 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Kuru Meyveli Çikolatalı Kalp

Malzemeler:

0,5 su bardağı krema
1 su bardağı Dr. Oetker Kuvertür
5 adet küp şeklinde doğranmış kuru kayısı
5 adet küp şeklinde doğranmış kuru incir
1,5 çay bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
1 su bardağı iri kırılmış kabuksuz badem
2 yemek kaşığı Hindistan cevizi rendesi
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Sıvı Aroma Verici - Portakal

Süslemek için:

0,5 çay bardağı Dr. Oetker Kuvertür
1 çay bardağı frenk üzümü

Kalıp:

Kalp şeklinde çember kalıp (Ø 20 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Tepsi üzerine pişirme kağıdı serin ve üzerine kalp şeklindeki çember kalıbı oturtun.

2

Karışımın hazırlanışı

Kremayı bir tencereye alın ve kısık ateşte ısıtın. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın ve 1 su bardağı kuvertürü ekleyin. Kaşık ile eriyinceye kadar karıştırın. Üzerine kayısı, incir, kuru üzüm, badem, Hindistan cevizi rendesi ve portakal aromasını ilave edip kaşık ile iyice karıştırın. Karışımı kalp kalıbın içine dökün ve kaşık ile düzgünce yayın. Buzdolabına alın ve 3 saat bekletin.

3

Süsleme ve servis

Tatlıyı buzdolabından çıkarın. Spatula yardımı ile kenarlarını sıyırarak kalıptan çıkarın ve servis tabağına alın. Yarım çay bardağı kuvertürü benmari yöntemi ile eritin. Pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun, ucunu makas ile kesin ve tatlının üzerine sıkın. Bekletmeden frenk üzümlerini sıralayın. Dilimleyerek servis yapın.