Flag

Kuru Üzümlü Tarçınlı Kek

8 - 10 dilim
Orta
20 dk.
Sıvı yağ ile hazırlanan klasik ev tipi kek tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dilimli derin kek kalıbı (Ø 22 cm)

Malzemeler

Hamur
1 su bardağıçekirdeksiz kuru üzüm
1 yemek kaşığıun
2,5 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1,5 tatlı kaşığıtoz tarçın
3yumurta
1,5 çay bardağıtoz şeker
1,5 çay bardağısüt
1,5 çay bardağısıvı yağ
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1

Ön hazırlık

Kuru üzümleri bir kaseye alıp üzerini kapatacak kadar su ilave edin ve 10 dakika bekletin. Suyunu iyice süzüp bir tabağa alın. Üzerine 1 yemek kaşığı unu serpin ve karıştırarak una bulanmasını sağlayın. Kalıbı tereyağı veya margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Üzerine tarçını ekleyip kaşık ile karıştırın. Yumurta ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alıp mikserin yüksek devrinde 3 dakika çırpın. Üzerine süt, sıvı yağ, şekerli vanilin ve un karışımını ekleyip mikserin düşük devrinde malzemeler karışıncaya kadar çırpın. Üzerine kuru üzümleri ekleyip düşük devirde kısa bir süre çırpınHamuru kalıba alın, kaşık ile düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 45 - 50 dakika


Fırından çıkarıp 15 dakika bekletin. Kalıptan ters çevirerek çıkarın ve soğumaya bırakın. Dilimleyerek servis yapın.