Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Kurutulmuş Domatesli Peynirli Kurabiye

(0)
1 1 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Farklı iç malzemelerle de hazırlanabilecek temel bir tuzlu kurabiye tarifi.

Yaklaşık 30 adet

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Kurutulmuş Domatesli Peynirli Kurabiye

Dolgu:

1 su bardağı kurutulmuş domates
0,5 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir

Hamur:

4 - 4,5 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
125 g yumuşak margarin
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta akı

Üzeri için:

1 yumurta sarısı
susam
çörek otu

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kurutulmuş domatesleri küp şeklinde doğrayın, rendelenmiş beyaz peyniri ilave edin ve karıştırın. Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Unu hamur kabartma tozu ile karıştırın ve derin bir kaba eleyin. Margarin, yoğurt, sıvı yağ, tuz ve yumurta akını ilave edip iyice yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizle açın ve hazırladığınız iç malzemeden koyarak top şeklinde kapatın. Fırın tepsisine sıralayın, üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam ile çörek otu serpin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika

Fırından çıkarıp ılık veya soğuduktan sonra servis yapın.