Flag

Labne Peynirli Domatesli Kanepeler

Yaklaşık 12 adet
Kolay
80 dk.
Kiraz domatesli labne peyniri dolgulu şirin kanepeler.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
2 su bardağıun
1 çay kaşığıDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
2 yemek kaşığısıvı yağ
50 gyumuşak margarin
2 yemek kaşığıyoğurt
1yumurta
1 çay kaşığıtuz
1 tatlı kaşığıçörek otu
Üzeri için
10 adetkiraz domates
200 glabne peyniri
4 - 5 dalmaydanoz

Ürünü incele

1

Ön hazırlık

Fırın tepsisini margarin ile yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un ile hamur kabartma tozunu karıştırıp derin bir kaba eleyin. Üzerine sıvı yağ, yoğurt, margarin, yumurta, tuz ve çörek otunu ekleyip yoğurun. Hamuru hafif unlanmış tezgaha alıp merdane ile 2-3 mm kalınlığında açın. Açtığınız hamuru çay bardağı ile kesin, fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika


Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.


Domatesleri dilimleyin. Kurabiyelerin üzerine labne peyniri sürün. İkili olarak üst üste koyup üzerlerine maydanoz ve domates dilimi koyun. Arzuya göre çörek otu serpin ve servis yapın.