Flag

Lahmacun

6 adet
Orta
30 dk.
Evde hazırlayabileceğiniz nefis lahmacun tarifi.
Etli hamur anlamına gelen Lahmacun; Güneydoğu Anadolu’dan yola çıkıp ününü tüm dünyaya yaymıştır. Şehirlere göre malzemeler farklılıklar gösterse de ana malzemeleri; kıyma, soğan, maydanoz, salça, isot ve buğday unundan yapılmış hamurdur. En lezzetli Lahmacun içini hazırlamak için hafif yağlı e...
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

İç malzeme
2 adetdomates
1 adetkuru soğan (orta boy)
0,5 demetmaydanoz
150 gkıyma
2 çay kaşığıtuz
1 tatlı kaşığıkarabiber
1 tatlı kaşığıtatlı kırmızı toz biber
0,5 çay bardağısıvı yağ
Hamur için
0,5 çay bardağıılık su
1 çay kaşığıDr. Oetker Aktif Maya
250 gun
1 tatlı kaşığıtoz şeker
1 tatlı kaşığıtuz
1,5 çay bardağıılık su
Sürmek için
50 goda sıcaklığında tereyağı

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Aktif Maya
1

İç malzemenin hazırlanışı

Domatesleri küçük küpler şeklinde kesin. Soğanın kabuklarını soyup iri parçalara kesin. Maydanozlar ile birlikte mutfak robotunda alın ve öğütün. Bir kaba alın, kıyma, tuz, karabiber ve kırmızı toz biberi ekleyip eliniz ile yoğurarak iyice karıştırın. Streç film ile kapatın ve buzdolabında bekletin.

2

Hamurların hazırlanışı

Yarım çay bardağı ılık suyu bir kaseye alın. Üzerine bir çay kaşığı mayayı ekleyip birkaç kez karıştırın ve 10 dakika bekletin. Unu derin bir kaba alın, üzerine toz şeker ve tuzu ekleyip kaşık ile karıştırın. Beklettiğiniz maya ve 1,5 çay bardağı ılık suyu ilave edin. Eliniz ile iyice yoğurun. Hamuru tezgaha alın ve pürüzsüz bir yapı elde edinceye kadar yaklaşık 1 dakika yoğurun. Tekrar kaba alın, üzerini kapatın ve 10 dakika bekletin.

3

Şekillendirme ve pişirme

Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için açın.

Turbo pişirme: 230 °C


Hazırladığınız iç harcı buzdolabından çıkarın. Üzerine sıvı yağı ekleyip kaşık ile iyice karıştırın. Beklettiğiniz hamuru kısa bir süre yoğurun. 6 eşit parçaya bölün, her birini top haline getirin ve üzerlerini mutfak havlusu ile kapatın. Bir adet hamuru hafif unlanmış tezgaha alın. Merdane ile 20 cm çapında açın. Hamurun üzerindeki fazla unu silkeleyin ve yağlanmış fırın tepsisine alın. Üzerine tereyağı sürün. Hazırladığınız iç harçtan 1,5 yemek kaşığı alıp hamurun üzerine yayın. Tepsiyi fırının en alt rafına yerleştirin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 8 - 10 dakika


Pişirme süresinin yarısında tepsiyi çevirin. Kalan hamurları da aynı şekilde hazırlayarak lahmacunları teker teker pişirin ve bekletmeden servis yapın.