Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Lambada Pasta

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Tavukgöğsü dolgulu pandispanya kareleri.

Yaklaşık 16 dilim

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Lambada Pasta

Pandispanya:

1,5 su bardağı Dr. Oetker Pandispanya Un
2 yumurta (orta boy)
4 yemek kaşığı su

Dolgu:

200 g kuru kayısı (20-22 adet)
2 su bardağı su

Krema:

1 poşet Dr. Oetker Tavukgöğsü
2,5 su bardağı süt
1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
0,5 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt

Üzeri için:

80 g bitter çikolata

Kalıp:

Dikdörtgen kalıp (25x30 cm)

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Yumurta, su ve pandispanya unu çırpma kabına alın ve mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 5 dakika çırpın. Kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika

Fırından çıkardığınız kalıbın kenarlarını spatula yardımı ile ayırarak çıkarın ve pandispanyayı soğumaya bırakın.

Kayısıları küp şeklinde doğrayın ve 2 su bardağı su ile pişirin. 5 dakika kaynatıp ocaktan alın ve soğutun. Blenderda püre haline getirin ve pandispanyanın üzerine yayın.

3

Krema

Tavukgöğsünü 2,5 su bardağı süt ile pişirin. Oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına alın ve iyice soğutun. Krem şantiyi yarım su bardağı soğuk süt ile çırpın. Tavukgöğsünü ekleyip 3-4 dakika daha çırpın ve kayısı püresinin üzerine yayın. Buzdolabında 2 saat bekletin ve dilimleyin.

Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Pişirme kağıdından huni hazırlayın, çikolatayı içine doldurun ve ucunu makas ile kesin. Pişirme kağıdı üzerine şekiller çizin ve buzdolabında dondurun.

Servis sırasında çikolataları kağıttan ayırıp dilimlerin üzerine batırın.