Flag

Lambada Pasta

Yaklaşık 16 dilim
Orta
340 dk.
Tavukgöğsü dolgulu pandispanya kareleri.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Bu tarife özel ipuçları
Benmari yöntemi - Su dolu bir kabın içine oturtulan daha küçük bir kaba, ısıtılacak veya eritilecek malzeme konur. Suyu kısık ateşte ısıtarak üstteki malzemenin dibi tutmadan, yanmadan ısınması veya erimesi sağlanır.
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dikdörtgen kalıp (25x30 cm)

Malzemeler

Pandispanya
1,5 su bardağıDr. Oetker Pandispanya Un
2yumurta
4 yemek kaşığısu
Dolgu
200 gkuru kayısı (20-22 adet)
2 su bardağısu
Krema
1 poşetDr. Oetker Tavukgöğsü
2,5 su bardağısüt
1 poşetDr. Oetker Krem Şanti
0,5 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
Üzeri için
80 gbitter çikolata

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Tavukgöğsü
Picture - Dr. Oetker Krem Şanti
1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Yumurta, su ve pandispanya unu çırpma kabına alın ve mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 5 dakika çırpın. Kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika


Fırından çıkardığınız kalıbın kenarlarını spatula yardımı ile ayırarak çıkarın ve pandispanyayı soğumaya bırakın.


Kayısıları küp şeklinde doğrayın ve 2 su bardağı su ile pişirin. 5 dakika kaynatıp ocaktan alın ve soğutun. Blenderda püre haline getirin ve pandispanyanın üzerine yayın.

3

Krema

Tavukgöğsünü 2,5 su bardağı süt ile pişirin. Oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına alın ve iyice soğutun. Krem şantiyi yarım su bardağı soğuk süt ile çırpın. Tavukgöğsünü ekleyip 3-4 dakika daha çırpın ve kayısı püresinin üzerine yayın. Buzdolabında 2 saat bekletin ve dilimleyin.


Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Pişirme kağıdından huni hazırlayın, çikolatayı içine doldurun ve ucunu makas ile kesin. Pişirme kağıdı üzerine şekiller çizin ve buzdolabında dondurun.


Servis sırasında çikolataları kağıttan ayırıp dilimlerin üzerine batırın.

Bu tarife özel ipuçları

  • Benmari yöntemi - Su dolu bir kabın içine oturtulan daha küçük bir kaba, ısıtılacak veya eritilecek malzeme konur. Suyu kısık ateşte ısıtarak üstteki malzemenin dibi tutmadan, yanmadan ısınması veya erimesi sağlanır.