Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Lavantalı Eklerler

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Lavantalı tavukgöğsü dolgulu eklerler.

Yaklaşık 12 - 14 adet

pratik 60 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Lavantalı Eklerler

Hamur:

1,5 çay bardağı un
1 çay kaşığı Dr. Oetker Buğday Nişastası
0,5 çay kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1,5 çay bardağı su
1 tatlı kaşığı toz şeker
50 g margarin
2 yumurta (orta boy)

Dolgu:

2 tatlı kaşığı lavanta çiçeği
2,5 su bardağı süt
0,5 su bardağı yaban mersini (blueberry)
0,5 su bardağı su
1 poşet Dr. Oetker Tavukgöğsü
25 g margarin

Üzeri için:

1 su bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri

Süslemek için:

1 yemek kaşığı Dr. Oetker Pudra Şekeri
5 damla Dr. Oetker Jel Renklendirici - Yeşil
1 - 2 çay kaşığı su

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Fırın tepsisini margarin ile yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 210 °C

Turbo pişirme: 200 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un, nişasta ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Su, toz şeker ve margarini bir tencereye alın ve orta ateşte kaynatın. Hazırladığınız un karışımını kaynayan margarinli suya tek seferde ekleyin. Oluşan hamuru kısık ateşte 1-2 dakika süre ile karıştırarak pişirin. Hamuru ocaktan alın ve çırpma kabına koyun. Yaklaşık 10 dakika sonra kabuk tutmaması için üzerini kapatın ve soğumaya bırakın. Yumurtaları soğuyan hamura teker teker ekleyerek mikserin çırpıcı uçları ile 6-7 dakika çırpın. Hamuru 1 cm çapında düz uçlu krema sıkma torbasına doldurun, fırın tepsisine 7-8 cm uzunluğunda aralıklı sıkın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika

Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Dolgunun hazırlanışı

Kremada kullanılacak olan 2,5 su bardağı sütün içine 2 tatlı kaşığı lavanta çiçeğini koyun, karıştırıp buzdolabına alın ve 1 saat bekletin. Süre sonunda süzün.

Yarım su bardağı yaban mersinini bir kaseye alın ve üzerine yarım su bardağı suyu dökün. 10 dakika bekletip suyunu kullanmak üzere süzün.

Hazırladığınız 2,5 su bardağı lavantalı sütü bir tencereye alın. 4-5 yemek kaşığı yaban mersini suyu ekleyin ve üzerine tavukgöğsü poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca margarini ekleyin ve ocağı kısın. 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 1 saat bekletin.

Eklerleri ortadan enlemesine ikiye kesin. Soğuyan tavukgöğsünü krema sıkma torbasına doldurun. Eklerlerin içine doldurun ve buzdolabında 1-2 saat bekletin.

4

Süsleme ve servis

1 su bardağı pudra şekerini derin bir kaseye eleyin. Karıştırarak glazür kıvamına gelinceye kadar yaklaşık 4-5 tatlı kaşığı yaban mersini suyu ekleyin. Tatlı kaşığı ile eklerlerin üzerine kaplayacak şekilde dökün. 10-15 dakika bekletin.

1 yemek kaşığı pudra şekerini yeşil jel renklendirici ve su ile karıştırın. Pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun, ucunu makas ile kesip eklerlerin üzerine lavanta çiçeği dalları çizin ve servis yapın.