Flag

Lezzetli Armut Bohçaları

14 adet
Zor
90 dk.
Hamur ile kaplanan tarçınlı, karanfilli armutlar.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Armutlar için
14 adetarmut (küçük boy)
1,5 çay bardağıtoz şeker
1 su bardağısu
1 adetkabuk tarçın
10 - 12 adetkaranfil
Dolgu
1 poşetDr. Oetker Vanilya Aromalı Pastacı Kreması - Instant
2,5 çay bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
0,5 çay bardağıiri kırılmış ceviz
Hamur
50 gbitter çikolata
75 gtereyağı (oda sıcaklığında)
1 çay bardağıtoz şeker
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
1yumurta
1,5 - 2 su bardağıun
1 tutamDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 tutamtuz
2 yemek kaşığıun
Üzeri için
1 yemek kaşığıDr. Oetker Pudra Şekeri

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Vanilya Aromalı Pastacı Kreması - Instant
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
1

Armutların hazırlanışı

Armutların saplarının kopmamasına özen göstererek kabuklarını soyun ve alttan içlerini oyarak çekirdeklerini çıkartın. Geniş bir tencereye sıralayın, üzerine su, toz şeker, tarçın ve karanfili ekleyip orta ateşte kaynatın. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 10-15 dakika hafif yumuşayıncaya kadar pişirin. Armutları tencereden alın ve soğutun.

2

Dolgu

2,5 çay bardağı soğuk sütü çırpma kabına alın. Üzerine pastacı kreması poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 3 dakika çırpın. Üzerine iri kırılmış cevizi ekleyin ve kaşık ile karıştırın. Çay kaşığı ile kremadan alıp armutların içini doldurun.

3

Hamurun hazırlanışı

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C


Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin ve 5 dakika soğutun. Tereyağı, toz şeker, şekerli vanilin ve yumurtayı bir kaba alın. Mikserin hamur karıştırıcı uçları ile 2-3 dakika çırpın. Eritilmiş çikolatayı ilave edin ve 1 dakika daha çırpın. 2 su bardağı un ve hamur kabartma tozunu bir kapta karıştırın ve eleyin. Tuz ile birlikte karışıma ekleyin ve 2-3 dakika daha karıştırın. Hamuru tezgaha alıp 2 yemek kaşığı unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru 14 eşit parçaya bölün. Bir parça hamur alın ve elinizde 0,5 cm kalınlığında açın, üzerine bir adet armut koyun. Sapı dışarıda kalacak şekilde armudu hamur ile kaplayın. Fırın tepsisine dik olarak yerleştirin. Diğer armutları da aynı şekilde hazırlayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika


Fırından çıkarın ve 5-10 dakika bekletip üzerine pudra şekeri serpin. Ilık veya soğuk olarak servis yapın.