Flag

Limonlu Bademli Kek

Yaklaşık 6 dilim
Orta
100 dk.
Yoğun limon tadında badem kaplamalı kek.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kelepçeli kalıp (Ø 18 cm)

Malzemeler

Hamur
3yumurta sarısı
0,5 su bardağıtoz şeker
1 çay bardağılimon suyu
1limon kabuğu rendesi
50 gtereyağı
1,5 su bardağıun
1 tatlı kaşığıDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
3yumurta akı
1 yemek kaşığıtoz şeker
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
Üzeri için
3 - 4 yemek kaşığıfile badem
Süslemek için
1 tatlı kaşığıDr. Oetker Pudra Şekeri

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Yumurta sarıları, toz şeker, limon suyu ve limon kabuğu rendesini bir tencereye alın ve el çırpıcısı ile karıştırın. Daha sonra kısık ateşte karıştırarak ısıtın. Kaynamaya başladığı anda bekletmeden ocaktan alın, tereyağını ilave edin ve arada karıştırarak soğutun. Un ile hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Yumurta aklarını ayrı bir çırpma kabına alın ve mikserin yüksek devrinde 2 dakika çırpın. Üzerine 1 yemek kaşığı toz şekeri ekleyip 1 dakika daha çırpın. Un karışımı, şekerli vanilin ve limonlu karışımı ilave edip düşük devirde 1 dakika çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltip bademleri serpin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika


Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Kalıptan çıkarın ve servis tabağına alın. Üzerine pudra şeker serpin ve dilimleyerek servis yapın.