Flag

Limonlu Kurabiye

20 - 25 adet
Orta
30 dk.
Kıtır tereyağlı limonlu kurabiyeler.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur için
2 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Vanilinli Hamur Kabartma Tozu
2 - 3 yemek kaşığıtoz şeker
1yumurta sarısı
150 goda sıcaklığında tereyağı
100 gaz tuzlu krem peynir
1 tatlı kaşığıüzüm sirkesi
1 poşetDr. Oetker Limonlu Şeker
Üzeri için
1yumurta akı

Ürünü incele

1

Ön hazırlık

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Un ve vanilinli hamur kabartma tozunu bir kaba alın. Üzerine toz şeker, yumurta sarısı, tereyağı, krem peynir, sirke ve 1 tatlı kaşığı limonlu şeker ilave edip yoğurun. Hazırladığınız hamuru merdane ile 0,5 cm kalınlığında açın. 4 cm çapındaki tırtıklı kurabiye kalıbı ile kesin ve fırın tepsisine sıralayın. Yumurta akını çatal ile çırpın, üzerlerine sürün ve pişirin. 

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika


Süre sonunda fırından çıkarın ve üzerlerine kalan limonlu şekeri serpin. Soğuduktan sonra servis yapın.