Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Limonlu Pay

(0)
5 1 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Limon ferahlığı bu tarifte.

Yaklaşık 8 dilim

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Limonlu Pay

Taban:

28 adet bebe bisküvisi
0,5 su bardağı süt

Puding:

2 yumurta (orta boy)
2,5 su bardağı süt
1 poşet Dr. Oetker Vanilyalı Puding
1 limon kabuğu rendesi
2 yemek kaşığı limon suyu

Üzeri için:

1 çay bardağı fındık kırığı
1 paket Dr. Oetker Limon Aromalı Jel
2,5 su bardağı su

Kalıp:

Dikdörtgen kalıp (15x25 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Taban

Bisküvileri kalıba sıralayın. Yarım su bardağı sütü üzerlerine kaşık ile dökerek ıslatın.

2

Puding

Yumurtaları çatal ile çırpın. Süt, puding, limon kabuğu rendesi, limon suyu ve çırpılmış yumurtaları bir tencereye alın. Orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp bisküvilerin üzerine dökün. Fındık kırığını pudingin üzerine serpin ve soğumaya bırakın.

3

Süsleme ve servis

Limon aromalı jeli 2,5 su bardağı kaynatılmış su ile eriyinceye kadar karıştırın. Jelin 1/3'ünü fındıkların üzerine, kaşık yardımı ile azar azar, fındıkların yüzeyini kaplayacak şekilde yayın. Buzdolabında donması için 30 dakika bekletin. Kalan jeli oda sıcaklığında bekletin. Süre sonunda payı buzdolabından alın, ayırdığınız jeli üzerine yavaşça dökün.

Buzdolabında 2-3 saat bekletip dilimleyerek servis yapın.