Flag

Limonlu Tarçınlı Pasta

Yaklaşık 10 dilim
Orta
150 dk.
Limonlu, tarçınlı, çikolatalı bir pasta tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kelepçeli kalıp (Ø 24 cm)

Malzemeler

Hamur
125 gyumuşak margarin
1 su bardağıtoz şeker
2yumurta
1 su bardağısüt
1 çay kaşığıtoz tarçın
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
2 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1limon kabuğu rendesi
1 paketDr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
Krema
1 paketDr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
50 gyumuşak margarin
1 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
0,5 su bardağılimon suyu
1 poşetDr. Oetker Çikolatalı Krem Şanti
1 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
Üzeri için
40 gbitter çikolata

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
Picture - Dr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
Picture - Dr. Oetker Çikolatalı Krem Şanti
1

Ön hazırlık

Kelepçeli kek kalıbını margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Margarin, toz şeker ve yumurtayı çırpma kabına alın ve mikserin çırpıcı uçları ile 2 dakika çırpın. Süt, tarçın ve şekerli vanilini ekleyin ve 1 dakika daha çırpın. Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp karışıma ilave edin ve 2 dakika çırpın. Süre sonunda limon kabuğu rendesi ile çikolata parçalarını ekleyin ve 1 dakika daha çırpın. Hazırladığınız hamuru kek kalıbına alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika


Fırından aldığınız keki 5 dakika sonra kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Krema ve şekillendirme

50 g yumuşak margarini çırpma kabına alın ve 1 dakika çırpın. Üzerine 1 su bardağı soğuk süt, yarım su bardağı limon suyu ve pasta kremasını ilave edip önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3-4 dakika çırpın.


Soğuyan keki enlemesine ikiye kesin ve alt katını servis tabağına alın. Hazırladığınız kremadan 4 yemek kaşığı alıp kekin üzerine sürün ve üzerine ikinci katı kapatın. Kalan kremayı 0.7 cm çapında düz uçlu krema sıkma torbasına doldurun. Buzdolabında bekletin.

4

Süsleme

Krem şantiyi 1 su bardağı soğuk süt ile çırpın ve yıldız uçlu krema sıkma torbasına doldurun. Pastanın üzerine yıldız şekli yapın. Buzdolabında beklettiğiniz pasta kremasıyla kalan boşlukları doldurun. Pastayı buzdolabında 1 saat bekletin.


Merdanenin etrafına pişirme kağıdı sarın ve bant ile yapıştırın. Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun. Ucunu makas ile kesip merdanenin üzerine şekilli olarak sıkın. Donuncaya kadar bekletip pişirme kağıdından ayırın ve servis sırasında pastanın üzerine koyun.