Flag

Lorlu Ekmekçikler

16 adet
Orta
120 dk.
Lor ve maydanoz dolgulu mayalı minik ekmekler nasıl hazırlanır? Pratik ve garantili bu tarifi misafirleriniz çok beğenecek...
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
4 - 4,5 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Instant Maya
1 su bardağıılık süt
100 gyumuşak margarin
2 yemek kaşığıtoz şeker
1 tatlı kaşığıtuz
1 tatlı kaşığımahlep
1yumurta akı
İç malzeme
0,5 demetmaydanoz
150 gtatlı lor peyniri
Üzeri için
1yumurta sarısı
0,5 çay bardağısusam

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Instant Maya
1

Hamurun hazırlanışı

Unu derin bir kaba eleyin, mayayı ilave edip kaşık yardımı ile iyice karıştırın. Ilık süt, margarin, toz şeker, tuz, mahlep ve yumurta akını ekleyip iyice yoğurun. Üzerini kapatıp ılık ortamda 40-50 dakika bekletin.


Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

İç malzemenin hazırlanışı ve pişirme

İç malzemeyi hazırlamak için maydanozu ayıklayıp ince kıyın ve lor ile karıştırın.


Mayalanmış hamuru kısa bir süre yoğurun ve 16 eşit parçaya bölün. Her birini elinizde açın, ortasına iç malzeme koyun ve hamurun uçlarını birleştirerek kapatın. Yuvarlayıp fırın tepsisine sıralayın.


Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. Üzerini ikinci bir fırın tepsisi ile kapatıp 20 dakika bekletin ve süre sonunda pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika


Fırından çıkarıp ılık veya soğuduktan sonra servis yapın.