Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Lorlu Ekmekçikler

(0)
Tarifi beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Lor ve maydanoz dolgulu mayalı minik ekmekler nasıl hazırlanır? Pratik ve garantili bu tarifi misafirleriniz çok beğenecek...

16 adet

pratik 40 Dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Lorlu Ekmekçikler

Hamur:

4 - 4 ½ su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Instant Maya
1 su bardağı ılık süt
100 g yumuşak margarin
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep
1 yumurta akı

İç malzeme:

½ demet maydanoz
150 g tatlı lor peyniri

Üzeri için:

1 yumurta sarısı
½ çay bardağı susam

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Hamurun hazırlanışı

Unu derin bir kaba eleyin, mayayı ilave edip kaşık yardımı ile iyice karıştırın. Ilık süt, margarin, toz şeker, tuz, mahlep ve yumurta akını ekleyip iyice yoğurun. Üzerini kapatıp ılık ortamda 40-50 dakika bekletin.

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Turbo pişirme: 170 °C

Alt-üst pişirme: 180 °C

2

İç malzemenin hazırlanışı ve pişirme

İç malzemeyi hazırlamak için maydanozu ayıklayıp ince kıyın ve lor ile karıştırın.

Mayalanmış hamuru kısa bir süre yoğurun ve 16 eşit parçaya bölün. Her birini elinizde açın, ortasına iç malzeme koyun ve hamurun uçlarını birleştirerek kapatın. Yuvarlayıp fırın tepsisine sıralayın.

Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. Üzerini ikinci bir fırın tepsisi ile kapatıp 20 dakika bekletin ve süre sonunda pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 15 - 20 dk.

Fırından çıkarıp ılık veya soğuduktan sonra servis yapın.

Beslenme bilgileri * Lorlu Ekmekçikler

Porsiyon / Servis 100 g / ml