Flag

Lorlu Lokmalar

Yaklaşık 30 adet
Orta
70 dk.
Baharatlı yoğurtlu sos ile ikram edilen nefis lorlu tuzlu kurabiye.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
125 gtatlı lor peyniri
125 gyumuşak margarin
0,5 çay kaşığıtuz
1,5 - 2 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
Üzeri için
1yumurta
1 tatlı kaşığıhaşhaş tohumu
1 tatlı kaşığısusam
1 tatlı kaşığıçörek otu
1 tatlı kaşığıanason
Yoğurtlu sos
1 su bardağısüzme yoğurt
2 yemek kaşığızeytinyağı
1 tatlı kaşığıpul biber
1 tatlı kaşığıkuru nane
1 çay kaşığıtuz

Ürünü incele

1

Ön hazırlık

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Loru çatal yardımı ile iyice ezin. Üzerine margarin, tuz, un ve hamur kabartma tozu ilave edip yumuşak bir hamur hazırlayın. 0,5 cm kalınlığında açıp değişik şekillerdeki kalıplarla kesin.


Yumurtayı çatal yardımı ile çırpın ve üzerlerine sürün. Üzerlerine haşhaş, susam, çörekotu ve anasonu her kurabiyenin üzerine tek çeşit malzeme gelecek şekilde serpin. Fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika


Soğutup üzerlerine birer kürdan batırın.

3

Servis

Süzme yoğurdu zeytinyağı, pul biber, kuru nane ve tuz ile karıştırın. Lorlu lokmaları yoğurtlu sosa batırarak servis yapın.