Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Lorlu Lokmalar

(0)
Tarifi beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Baharatlı yoğurtlu sos ile ikram edilen nefis lorlu tuzlu kurabiye.

yaklaşık 30 adet

pratik 40 Dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Lorlu Lokmalar

Hamur:

125 g tatlı lor peyniri
125 g yumuşak margarin
½ çay kaşığı tuz
1 ½ - 2 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu

Üzeri için:

1 yumurta (orta boy)
1 tatlı kaşığı haşhaş tohumu
1 tatlı kaşığı susam
1 tatlı kaşığı çörek otu
1 tatlı kaşığı anason

Yoğurtlu sos:

1 su bardağı süzme yoğurt
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Turbo pişirme: 170 °C

Alt-üst pişirme: 180 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Loru çatal yardımı ile iyice ezin. Üzerine margarin, tuz, un ve hamur kabartma tozu ilave edip yumuşak bir hamur hazırlayın. 0,5 cm kalınlığında açıp değişik şekillerdeki kalıplarla kesin.

Yumurtayı çatal yardımı ile çırpın ve üzerlerine sürün. Üzerlerine haşhaş, susam, çörekotu ve anasonu her kurabiyenin üzerine tek çeşit malzeme gelecek şekilde serpin. Fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 15 - 20 dk.

Soğutup üzerlerine birer kürdan batırın.

3

Servis

Süzme yoğurdu zeytinyağı, pul biber, kuru nane ve tuz ile karıştırın. Lorlu lokmaları yoğurtlu sosa batırarak servis yapın.

Beslenme bilgileri * Lorlu Lokmalar

Porsiyon / Servis 100 g / ml