Flag

Macaron

Yaklaşık 15 - 20 adet
Orta
90 dk.
Evde renkli ve lezzetli macaronlar hazırlamaya ne dersiniz?
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Dolgu
0,5 çay bardağıkrema
100 gbeyaz kuvertür çikolata
Macaron karışımı
2yumurta akı
1 tutamtuz
1 su bardağıtoz şeker
4 çay bardağıtoz badem
1 çay bardağıDr. Oetker Pudra Şekeri
Renklendirmek için
Dr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı
Dr. Oetker Jel Renklendirici - Mavi
Dr. Oetker Jel Renklendirici - Sarı
Dr. Oetker Jel Renklendirici - Yeşil

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
Picture - Dr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı
Picture - Dr. Oetker Jel Renklendirici - Mavi
Picture - Dr. Oetker Jel Renklendirici - Sarı
Picture - Dr. Oetker Jel Renklendirici - Yeşil
1

Dolgunun hazırlanışı

Kremayı kısık ateşte ısıtın. Kaynamaya başladığında ocaktan alıp bekletmeden beyaz kuvertürü ilave edin. Eriyinceye kadar karıştırıp soğumaya bırakın.

2

Macaron karışımının hazırlanışı ve pişirme

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.


Turbo pişirme: 125°C


Yumurta akı ve tuzu bir çırpma kabına alın. Mikserin çırpıcı uçları ile yüksek devirde 1 dakika çırpın. Üzerine toz şekeri ilave edin, kar haline gelinceye kadar yaklaşık 10 dakika daha çırpın. Toz badem ve pudra şekerini iyice karıştırın ve yumurta akının üzerine ilave edin. Tahta kaşık veya spatula yardımı ile alttan üste doğru yavaşça karıştırın. Hazırladığınız karışımı eşit miktarda 4 ayrı kaseye paylaştırın. Her birine farklı renkte 6-7 damla jel renklendirici ekleyip karıştırın. Düz uçlu krema sıkma torbalarına doldurun. Fırın tepsisine 3-3,5 cm çapında daireler sıkın. İçlerindeki hava kabarcıklarının çıkması için tepsiyi 1-2 kez sert bir şekilde tezgaha vurun ve fırının orta rafında pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika


Süre sonunda fırından alın ve tamamen soğuyuncaya kadar bekletin.

3

Dolgu ve servis

Soğuyan çikolatayı eşit miktarda 4 ayrı kaseye paylaştırın. Her birine farklı renkte 4-5 damla jel renklendirici ekleyin ve karıştırın. Soğuyan macaronları dikkatlice pişirme kağıdından ayırın. Düz kısımlarına birer tatlı kaşığı dolgu koyup ikili olarak yapıştırın.