Flag

Mantar Kurabiye

Yaklaşık 10 - 15 adet
Orta
70 dk.
Mantar şeklinde tereyağlı kurabiyeler nasıl yapılır? En kolay ve lezzetli klasik hamur tarifi burada...
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
250 goda sıcaklığında tereyağı
1yumurta
1 su bardağıDr. Oetker Pudra Şekeri
1 su bardağıDr. Oetker Buğday Nişastası
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
3 su bardağıun
Şekillendirmek için
1 - 2 yemek kaşığıDr. Oetker Kakao

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
Picture - Dr. Oetker Buğday Nişastası
Picture - Dr. Oetker Kakao
1

Ön hazırlık

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve şekillendirme

Tereyağı, yumurta, pudra şekeri ve buğday nişastasını bir kaba alın. Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp üzerine eleyin. Yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın, yuvarlayın ve fırın tepsisine sıralayın. Kakaoyu bir kaseye alın. 2 cm çapında çember kalıbı önce kakaoya bulayın daha sonra hamurların tam ortasına hafifçe bastırarak iz çıkarın. Çemberi her seferinde kakaoya bulayarak hamurların tamamını aynı şekilde hazırlayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika


Süre sonunda fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.