Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Mantarlı Ayçöreği

(0)
Tarifi beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Haşlanmış patates içeren hamuru ile yumuşacık mantarlı ayçörekleri hazırlayabilirsiniz.

32 adet

pratik 60 Dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Mantarlı Ayçöreği

İç malzeme:

300 g mantar
1 adet kuru soğan (orta boy) (orta boy)
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
½ demet ince doğranmış maydanoz

Hamur:

3 - 4 adet patates (orta boy) (orta boy)
1 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta akı
1 çay kaşığı tuz
200 g eritilmiş margarin
1 paket Dr. Oetker Sade Kek Karışımı

Üzeri için:

1 yumurta sarısı

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

İç malzemeyi hazırlamak için mantarları yıkayın, süzün ve ufak doğrayın. Soğanları küp küp doğrayıp sıvı yağda rengi sararıncaya kadar pişirin. Üzerine mantarları ve tuzu ilave edip suyunu iyice çekinceye kadar pişirin. Ocaktan aldıktan sonra maydanozu ilave edip karıştırın. Soğumaya bırakın. Patatesleri haşlayın, kabuklarını soyun ve sıcakken rendeleyin veya ezin. Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Turbo pişirme: 170 °C

Alt-üst pişirme: 180 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve şekillendirme

Hazırladığınız patatesin üzerine eritilmiş margarin, yoğurt, yumurta akı, 1 çay kaşığı tuz ve sade kek karışımını ilave edip iyice yoğurun. Hamuru 8 eşit parçaya bölün. Her birini merdane yardımı ile 0,5 cm kalınlığında yuvarlak açın. Açtığınız hamuru dörde keserek, üçgenler oluşturun. Geniş taraflarına iç malzeme koyarak rulo yapın ve iki ucu birleştirerek ay şekli verin.

Kalan hamurları da bu şekilde hazırlayın ve fırın tepsisine sıralayın. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Fırının orta katında pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 25 - 30 dk.

Fırından çıkarıp ılık veya soğuduktan sonra servis yapın.

Beslenme bilgileri * Mantarlı Ayçöreği

Porsiyon / Servis 100 g / ml