Flag

Mantarlı Kiş

Yaklaşık 10 dilim
Orta
170 dk.
Temel kiş hamuru ile hazırlanan kremalı mantarlı bir tarif.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kelepçeli kalıp (Ø 24 cm)

Malzemeler

Hamur
2 su bardağıun
1 çay kaşığıDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 tutamtuz
125 gtereyağı (soğuk-küp şeklinde kesilmiş)
1yumurta
3 - 4 yemek kaşığıbuzdolabında soğutulmuş su
İç malzeme
500 gmantar (ince dilimlenmiş)
2yumurta
1 çay kaşığıtuz
0,5 su bardağıkrema
0,5 demetince doğranmış maydanoz
1 su bardağırendelenmiş kaşar peyniri
Üzeri için
0,5 su bardağırendelenmiş kaşar peyniri

Ürünü incele

1

Hamurun hazırlanışı ve ön pişirme

Unu derin bir kaba eleyin. Hamur kabartma tozu ve tuzu ekleyip karıştırın. Üzerine tereyağı parçalarını ekleyip parmak uçlarınız ile fazla ezmeden karıştırarak granüller haline getirin. Üzerine yumurta ve soğuk suyu ekleyip hamur toparlanıncaya kadar kısa bir süre yoğurun. Hamuru streç filme sarın ve buzdolabında 1 saat bekletin.


Kalıbı tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C


Hamuru buzdolabından çıkarıp unlanmış tezgahta merdane ile 26 cm çapında açın. Açtığınız hamuru unlanmış merdaneye sarın ve kalıba alın. Eliniz ile hafifçe bastırarak hamuru kalıbın tabanına ve kenarlarına yayın. Çatal ile birçok yerinden delin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika

2

İç malzemenin hazırlanışı

Mantarları düşük ısıdaki ocakta arada karıştırarak suyunu çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp soğutun.


Yumurta, tuz ve kremayı derin bir kaba alın ve karıştırın. Hazırladığınız mantarlar, maydanoz ve 1 su bardağı kaşar peyniri rendesini ilave edip tekrar karıştırın. Kiş tabanının üzerine dökün ve tekrar pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika


Pişirmenin son 5 dakikasında yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peynirini kişin üzerine serpin ve pişirmeye devam edin. Fırından çıkarıp ılık servis yapın.