Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Mantarlı Tart

(0)
Tarifi beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Bol yeşillikli mantarlı ve kaşar peynirli bir tart.

yaklaşık 12 dilim

pratik 40 Dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Mantarlı Tart

Hamur:

2 su bardağı un
1 çay kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 çay kaşığı tuz
1 yumurta (orta boy)
100 g margarin
2 yemek kaşığı su

Üst malzeme:

500 g mantar
2 adet kuru soğan
2 adet yeşilbiber
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber

Üzeri için:

½ su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
½ demet ince doğranmış maydanoz
½ demet ince doğranmış dereotu

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Hamurun hazırlanışı

Un, hamur kabartma tozu, tuz, yumurta, margarin ve suyu yoğurarak hamur haline getirin. Üzerini kapatıp buzdolabında yarım saat dinlendirin.

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Turbo pişirme: 170 °C

Alt-üst pişirme: 180 °C

2

Üst malzeme hazırlığı

Mantarları yıkayın ve doğrayın.

Soğan ve biberleri doğrayıp sıvı yağ ile orta ateşte 5 dakika kavurun. Mantarları ve tuzu ekleyip suyunu çekinceye kadar, yaklaşık 10-15 dakika pişirin. Ocaktan alıp pul biber ve karabiber ekleyin. Karıştırın ve soğumaya bırakın.

Beklettiğiniz hanuru elinizle bastırarak kalıba yayın. Üzerine üst malzemeyi yayın ve fırında pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 40 - 45 dk.

Kaşar rendesini maydanoz ve dereotu ile karıştırın. Tartın pişmesine 10 dakika kala fırının kapağını açın ve tepsiyi dışa doğru çekin. Üzerine kaşarlı karışımı serpin ve pişirmeye devam edin.

Fırından çıkartıp dilimleyerek sıcak servis yapın.

Beslenme bilgileri * Mantarlı Tart

Porsiyon / Servis 100 g / ml

Dr. Oetker ürünleri kullanılmıştır.

Detaylar için ürünü tıklayın