Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Maviş Furby Pasta

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Sevimli Furby şeklinde pudingli pasta.

Yaklaşık 6 - 8 dilim

pratik 60 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Maviş Furby Pasta

Kek:

1 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 poşet Dr. Oetker Kakaolu Puding
100 g yumuşak margarin
2 yumurta (orta boy)
1 çay bardağı süt

Dolgu:

1 poşet Dr. Oetker Vanilya Aromalı Pastacı Kreması - Instant
2,5 çay bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
2 - 3 yemek kaşığı Dr. Oetker Çikolata Parçaları

Süslemek için:

Yaklaşık 2 yemek kaşığı buğday nişastası
200 g şeker hamuru (beyaz)
150 g şeker hamuru (mavi)
Yaklaşık 30 g şeker hamuru (farklı renklerde)

Kalıp:

Kelepçeli kalıp (Ø 24 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kelepçeli kalıba pişirme kağıdı serin ve kenarlarını margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 160 °C

Turbo pişirme: 150 °C

2

Kekin hazırlanışı

Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Üzerine kakaolu puding poşetini boşaltın ve kaşık ile karıştırın. Margarin, yumurta ve sütü ilave edin, mikserin çırpıcı uçları ile önce düşük, sonra yüksek devirde 2-3 dakika çırpın. Kalıba dökün, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika

Fırından çıkarıp 15-20 dakika bekletin. Keki kalıptan çıkarın ve soğutma teli üzerinde soğumaya bırakın.

3

Şekillendirme ve süsleme

Soğuyan keki 14x17 cm boyutlarında Furby şekli vererek oval kesin. Şekillendirdiğiniz keki enlemesine ikiye kesin. Alt katı servis tabağına alın. Soğuk sütü çırpma kabına alın. Üzerine pastacı kreması poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 3 dakika çırpın. Üzeri için 1 yemek kaşığı ayırın. Kalan kremayı servis tabağındaki kekin üzerine kenarlardan 1 cm boşluk bırakarak yayın. Çikolata parçalarını serpin ve üzerine diğer keki kapatın.Üzerine ayırdığınız 1 yemek kaşığı pastacı kremasını her yerini kaplayacak şekilde ince sürün.

Tezgahın üzerine az miktarda nişasta serpip üzerinde beyaz şeker hamurunu alın ve merdane ile 0,5 cm kalınlığında yaklaşık 25 cm çapında açın. İhtiyaç olursa arada az miktarda nişasta serpin. Açtığınız şeker hamurunu nişastalı kısmı altta kalacak şekilde pastanın üzerine alın. Pastanın üzerine iyice oturttuktan sonra fazlalıkları bıçak yardımı ile kesin. İnce bir spatula yardımıyla şeker hamurunu kekin altına doğru iteleyerek yerleştirin.

Tezgaha biraz nişasta serpin ve üzerinde mavi şeker hamurunu merdane ile 0,5 cm kalınlığında açın. 3,5 cm çapında 24 adet daire çıkarın. Beyaz şeker hamurunun üzerini hafif ıslatın. Alt kısımdan başlayarak 6 adet daireyi kenarları üst üste gelicek şekilde pastanın üzerine yan yana sıralayın. Aynı şekilde devam ederek 4 sıraya tamamlayın. Kalan açılmış mavi şeker hamurunun üzerini kurumaması için streç film veya buzdolabı poşeti ile kapatın. Siyah, beyaz, yeşil ve kırmızı renkli şeker hamurları ile Furby'ye göz, saç, ağız yapın ve pastanın üzerine yerleştirin. Mavi şeker hamurundan 2,5 cm çapında 22 adet daire daha kesin. Pastanın üst kısmında kalan boşluklara bu daireleri sıralayın. 2 adet kulak kesip yerleştirin. Kalan mavi şeker hamurunu tekrar yoğurun ve ayakları hazırlayıp yerleştirin.